Rezultati Županijske izložbe vina “Zlatna kapljica 2024.”

Objavljeno: 09.05.2024.
image

BERETINEC / VARAŽDIN – Varaždinska županija pokrovitelj je izložbe vina „Zlatna kapljica Beretinec 2024.“, koja ima dugu tradiciju, a prvi put se održava kao Županijska izložba Varaždinskog vinogorja. Otvorenje izložbe predviđeno je u petak, 10. svibnja u 17:00 sati u šatoru na prostoru igrališta u Beretincu. 

Ovo je već 19. put da se u organizaciju manifestacije udružilo sedam udruga južnog dijela naše županije, VIV – BER Beretinec kao ovogodišnji domaćin, Jalžabet iz istoimene općine, Varaždinbreg Gornji Kneginec, Mejaši Ljubeščica, Grozdek Sveti Ilija, Sveti Martin Varaždinske Toplice i Pinta Novi Marof.

O kakvoj se izložbi radi, koliko vinara je dalo svoje uzorke vina na ocjenjivanje te što sve posjetitelje očekuje u popratnom programu izložbe na konferenciji za novinare govorili su Mario Jurišak, potpredsjednik Udruge vinogradara i vinara općine Beretinec “VIVBER” i dr.sc. Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine, a konferenciji nazočili su još pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin VincekIlija Fijok, tajnik Udruge vinogradara i vinara općine Beretinec “VIVBER” te Josip Barulek, član Organizacijskog odbora izložbe vina.

Više o Županijskoj izložbi vina Zlatna kapljica Beretinec 2024. pročitajte OVDJE.