Izložba

Objavljeno: 23.08.2021.
image

Autor: TC

Foto: Galerija Zlati Ajngel

U galerija “Zlati ajngel” otvorena je izložba slika FEDORA FISCHERA koji se varaždinskoj likovnoj publici predstavlja s deset slika nastalih u ovoj godini.
“… U toj zasićenosti Fischerovi su novi radovi monumentalni svjetovi fino koordiniranih slučajnosti prema kojima treba otvoriti što brojnije perspektive doživljavanja.” Završna je rečenica predgovora katalogu Anite Ruso koja uvodi u svijet Fischerovog slikarstva. Izložba ostaje otvorena do 19. rujna.

Fedor Fischer rođen je 1975. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Zlatka Kesera. 2012. boravi u Leipzigu u sklopu rezidenciji “One sided story”. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Radovi su mu u kolekcijama Okolje Consulting Art Collection (Slovenija), Erste & Steiermaerkische bank (Hrvatska) i u fundusu galerije Zuccato (Hrvatska).
Dobitnik je priznanja na 3. Bijenalu slikarstva u Zagrebu. Od 2019., kao vanjski suradnik, predaje crtanje na ALU u Zagrebu, na 1. godini slikarstva.
Član je HDLU i HZSU. Živi i radi u Zagrebu.