Advent u Varaždinskoj županiji

image

Adventska čarolija u palači Varaždinske županije

Autor: TP

Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija i ove se godine atraktivnim sadržajima uključila u adventsku čaroliju tako što je najljepše dvorište u Varaždinu, ono barokne palače Varaždinske županije, postalo jedinstvena atraktivna kulisa za fotografiranje i snimanje vlastite razglednice te kreiranje nezaboravnih uspomena. Naime, Božićne jelke ukrašene su drvenim igračkama i jabukama kojima su se tradicionalno ukrašavali domovi u blagdansko doba u varaždinskom kraju.

Ukrašeno dvorište obišli su i župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec te direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini.

Anđelko Stričak i Silvija Zagorec

Kako je istaknula zamjenica župana, u dvorištu, odnosno atriju, nalazi se “Sandučić dobrih želja” u kojem je, baš kao u neka prošla vremena moguće ostaviti pisanu poruku i zaželjeti nešto lijepo i originalno.

– Za svu malu i veliku djecu te kreativce postavili smo taj sandučić, a tri najljepše i najkreativnije želje biti će i nagrađene. Advent kao predbožićno razdoblje je najljepše i najveselije razdoblje, poglavito djeci koja uživaju u okićenim borovima, dekoracijama i naravno darovima. Sigurna sam da se ova naša adventska čarolija odlično uklapa u cijelu adventsku priču u ovome gradu, a pripremili smo i još nekoliko lijepih događaja vezanih za ovo razdoblje – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec i pozvala sve da obiđu Županijsku palaču te da svojom posjetom doprinesu adventskoj čaroliji.

Fotogalerija: _______________________

 

Oznake:, , ,