Blagdan Svih svetih

Objavljeno: 01.11.2021.
image

Cvijeće i svijeće za preminule građane, poginule i nestale hrvatske branitelje

Autor: TP

Foto: Varaždinska županija

Uoči blagdana Svih svetih na Gradskom groblju u Varaždinu  u pratnji Husarske garde te Građanske garde Varaždin zajedničke vijence Županije i Grada Varaždina  kod Središnjeg križa, Spomen kosturnice i Križa branitelja položili su župan Anđelko Stričak, gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj, predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, županijski vijećnici Goran Kaniški, Sandra Županić i Tin Jurak odavši tako počast i dužno poštovanje svim preminulim građanima Varaždinske županije te braniteljima koji su položili živote u obrani Hrvatske, kao i poginulim antifašistima u Drugome svjetskome ratu.

Pozvavši sve na minutu šutnje, župan Anđelko Stričak je istaknuo kako već tradicionalno odajemo poštovanje i zahvalnost svim preminulim sugrađanima.

– Na blagdan Svih svetih prisjećamo se svih naših poginulih i preminulih sugrađana prisjećamo se svojih najdražih, roditelja, baka i djedova, rodbine, prijatelja, profesora i učitelja, svih onih koji su nam pomogli da stasamo kroz život, onih koji su uvijek imali toplu riječ za nas, riječ poticaja i ohrabrenja. Prisjećamo se i svih onih koji su dali najviše od sebe kod stvaranja naše domovine, naših hrvatskih branitelja poginulih, nestalih i preminulih, ali isto tako i zaslužnih pojedinaca koji su svojim radom i znanjem doprinijeli da Varaždinska županija bude upravo ovo što je danas. Živimo u ubrzanom ritmu života i dobro je da barem na jedan dan zastanemo i zajedno se prisjetimo svit nama dragih i zaslužnih sugrađana – rekao je župan Anđelko Stričak.

Doprinos svečanosti polaganja vijenaca dali su i pripadnici Hrvatske vojske, a polaganju vijenaca pridružili su se i predstavnici PU varaždinske,  mnogobrojni članovi braniteljskih udruga, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije te predstavnici Zajednice Udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije.