Dan Varaždinske županije

Objavljeno: 10.09.2022.
image

Počast preminulim građanima i poginulim braniteljima

Autor: TP / Foto: Varaždinska županija

VARAŽDIN (7.9.2022.) – Kod križa branitelja na gradskome groblju u Varaždinu dužnosnici Varaždinske županije, župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec te predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić  položili su vijenac i zapalili svijeće u pratnji Husarske garde u spomen poginulim braniteljima te preminulim građanima naše Županije.

Župan Stričak pozvao je na minutu šutnje sve prisutne dok je predsjednik Županijske skupštine Križanić istaknuo kako se već tradicionalno  na Blagdan Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije odaje počast i poštovanje onima koji su najzaslužniji za stvaranje Hrvatske  države.

– Na varaždinskom groblju počivaju mnogi naši građani koji su svojim dijelima zadužili županiju te su svojim radom doprinijeli svekolikom razvoju Varaždinske županije. Njima danas odajemo počast kao i svim poginulim te preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima – rekao je Križanić.

Prije polaganja vijenca kod križa branitelja  dužnosnici su odali počast i pokojnom županu Varaždinske županije Marijanu Mlinariću položivši aranžman i zapalivši svijeće na njegovom grobu. Podsjetimo, Marijan Mlinarić vršio je dužnost župana od 1995. do 2001. , a preminuo je 4. rujna 2007. godine.

Nakon odavanja počasti na groblju, u katedrali Uznesenja BDM na nebo varaždinski biskup mons. Bože Radoš služio je svetu misu zahvalnicu u čast Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije.

Fotogalerija: ____________________