Dobrovoljno vatrogasno društvo Vidovec

Objavljeno: 13.09.2021.
image

Monografija Dobrovoljno vatrogasno društvo Vidovec izdanje je u kojem se na 220 stranica daje cjeloviti prikaz djelovanja DVD-a Vidovec tijekom povijesti, njegov značaj i ulogu koju je društvo imalo u vatrogastvu Općine Vidovec i Varaždinske županije te doprinosu kojeg su njegovi članovi dali društvenom i kulturnom razvoju Vidovca.

Monografiju autorski potpisuje profesor i novinar Kristijan Skočibušić. To je publicističko djelo najvišeg standarda u svim elementima njegove izvedbe. Tekst je pisan popularnim stilom, razumljivim jezikom i pregledno, a grafička rješenja i više stotina fotografija prezentiraju sadržaj na zanimljiv, informativan i edukativan način.

Riječ je o knjizi koja je puno više od pukog nabrajanja godina i ljudi koji su obilježili vidovečko vatrogastvo u minulih 130 godina. Temeljna sadržajna misao vodilja knjige je, naravno,  vatrogastvo. No, navedena tema ispričana je kroz kontekst vremena i događaja s posebnim  naglaskom na ljude koji su obilježili 130 godina vidovečkog vatrogastva.

Knjiga je priča o generacijama vidovečkih obitelji koje su stvarale i živjele vatrogastvo od prvoga dana, koje su njegove plemenite ideje prenosile s koljena na koljeno. Sva ljepota vatrogastva sadržana je u izrazu: Vatru gasi, brata spasi! Naravno, brat iz navedene vatrogasne misli vodilje je svaka osoba koja treba pomoć, svi oni koji su ugroženi vatrom, vodom ili drugom elementarnom nepogodom.

——————————-

Nakladnik: Terra vox

Godina izdanja: 2020.

Tvrdi uvez, str. 220., kolor, format 21 x 23 cm

Cijena: 10,00 EUR

———————————

Narudžbe:

e-mail: info@terra-croatia.eu

e-mail: obrt.infoprint@gmail.com

tel.: 091 63 00 166

———————————