Grad pavlina domaćin 6. Festivala nordijskog hodanja

Objavljeno: 28.04.2024.
image

Autor: tc / Foto: Varaždinska županija

LEPOGLAVA – Zaljubljenici u prirodu i rekreativci okupili su se u Lepoglavi na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja koji je  organizirala Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava, a u suradnji s Gradom Lepoglava, Turističkom zajednicom Grada Lepoglave i Varaždinskom županijom.

– Festivalom nastavljamo misiju Udruge da hodačima iz cijele Hrvatske pokažemo ljepote Varaždinske županije. Šteta bi bilo ne pokazati ovakav prekrasan grad, prekrasne staze i prekrasne domaćine za koje ćete se uvjeriti da su stvarno super – rekla je predsjednica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava Olgica Friščić.

Dobrodošlicu u Varaždinsku županiju i Lepoglavu svima je poželjela zamjenica župana Silvija Zagorec. – Drago mi vas je vidjeti u ovako velikom broju. Vaša ljubav prema prirodi, prema kretanju, hodanju, pokazuje da je to vaša stvar osobnog izbora i da vodite brigu o svom zdravlju. Udruzi Drava čestitam na organizaciji ovog šestog izdanja Festivala, na kojem su za vas organizirali i upoznavanje sa znamenitostima Lepoglave, grada pavlina. Nadam se da ćete uživati u boravku ovdje, doznati više o povijesti i baštini te da ćete se rado vraćati u Lepoglavu i Varaždinsku županiju. Svima želim ugodan boravak u prirodi, lijepo i zanimljivo druženje! – istaknula je zamjenica Zagorec.

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić rekao je da Lepoglava izgleda kao mali grad, no da imaju puno lijepih priča koje nemaju ni mnogi veliki gradovi.

– U oštroj konkurenciji Lepoglava je proglašena prvim europskim gradom sporta. Razlog tome je što smo na cijelom području grada Lepoglave omogućili sportske sadržaje, da svaki naš građanin ima mogućnost bavljenja sportom. Zato sam posebno zadovoljan te mi je drago da se Festival nordijskog pješačenja i hodanja se održava u Lepoglavi – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Festival je službeno otvorila direktorica TZ-a Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak koja je svima poručila da se lijepo druže te da budu veseli i puni pozitivnih misli.

Na Festival su se prijavili rekreativci iz svih dijelova Varaždinske županije, ali i iz Karlovca, Preloga, Strahoninca, Križevaca, Samobora, Retkovca, Črnomerca, Goričana, a sudjelovao je i GDCK Ivanec, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, studenti Sveučilišta Sjever, kao i studenti Fakulteta organizacije i informatike Varaždin.

Fotogalerija: _________________