Hrvatski olimpijski odbor potiče razvoj sporta na lokalnoj razini

Objavljeno: 24.06.2023.
image

Krešimir Čop dobio nagradu za životno djelo

Varaždinski župan Anđelko Stričak tim povodom priredio prijem i istaknuo važnost razvijanja sportskih navika kod djece i mladih 

Autor: tp / Foto Varaždinska županija

VARAŽDIN (23. 6. 2023.) – Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije dobio je  nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora, Povelju  s likom Milana Neralića za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Na toj iznimnoj i zasluženoj nagradi čestitali su mu župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek.

Župan je tom prilikom istaknuo kako je ovo priznanje potvrda izuzetno dobrog rada i sportskog entuzijazma Krešimira Čopa.

– Smatram da gospodin Čop jako dobro vodi Savez športova Varaždinske županije, a kao što je vidljivo njegov rad prepoznala je i struka, odnosno krovna organizacija sporta u našoj državi, a to je Hrvatski olimpijski odbor. Veseli me i daljnja suradnja sa Savezom sportova jer su u svega dvije godine napravili iskorak u izgradnji i opremanju sportske infrastrukture, ali i u radu s mlađim kategorijama i djecom te u financiranju sportskih klubova i udruga. Mislim da je sport od iznimne važnosti za razvoj svake mlade osobe stoga nastavljamo tim smjerom, a kada govorimo o daljnjem financiranju nastojati ćemo izdvojiti i dodatna sredstva prema financijskim mogućnostima – rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se na prijemu i čestitkama, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop je rekao kako mu je čast što je dobitnik Nagrade „Milan Neralić“, nagrade koja se daje za iznimna dostignuća i razvoju sporta na lokalnoj razini.

– Nemoguće bi bilo dobiti takvu nagradu bez podrške Varaždinske županije i župana Stričaka jer želim ovom prilikom istaknuti kako smo prije osam godina od Županije dobivali 15 tisuća eura, prije četiri godine 45 tisuća eura, a danas dobivamo 225 tisuća eura, od čega je skoro 80 posto namijenjeno za mlađe uzrasne kategorije. To je samo potvrda kako Varaždinska županija i župan zaista vode brigu o razvoju sporta na ovim prostorima – zaključio je Čop.

Inače, Nagradu Milan Neralić je Hrvatski olimpijski odbor utemeljio 2019. godine, a dodjeljuje se svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su tijekom 25-godišnjeg ili duljeg razdoblja djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini.