Husarska garda na obilježavanju Dana Međimurske županije

Objavljeno: 01.05.2022.
image

Susret povijesnih postrojbi iz Hrvatske i Mađarske

Autor: TP  / Foto Varaždinska županija

ČAKOVEC (30. 4. 2022.) – Susretom i mimohodom povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske i Republike Mađarske nastavljeno je  obilježavanje Dana Međimurske županije. Varaždinsku županiju predstavljali su pripadnici Husarske garde koji su sa ostalim pripadnicima povijesnih postrojbi prodefilirali ulicama Čakovca, postrojili se na Trgu Republike, a samom postrojavanju je prethodilo svečano misno slavlje u crkvi sv. Nikole biskupa koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Domaćin susreta je bila Zrinska garda iz Čakovca, a zapovjednici svih postrojbi odali su počast hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod staklenog spomenika u čakovečkom gradskom parku.

Predsjednik Husarske garde Mirko Kramberger je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u obilježavanju Dana Međimurske županije naznačivši pritom kako Husarska garda njeguje dobre odnose s Zrinskom gardom.

– Zrinska garda uvijek pošalje svoje predstavnike na dan Varaždinske županije i to treba poštivati. Veselimo se daljnjoj suradnji jer prostora i mogućnosti za to ima – rekao je predsjednik Husarske garde dok je zapovjednik Mihael Negovec istaknuo kako će uskoro i građani Varaždina te okolice opet moći vidjeti pripadnike Husarske garde na konjima obzirom da se priprema bogato i atraktivno obilježavanje 250 godina izgradnje Županijske palače.