Investicije u ceste kojima upravlja ŽUC

Objavljeno: 18.02.2022.
image

Cestogradnja vrijedna šest milijuna kuna

Autor: TP

Foto: Varaždinska županija

VARAŽDIN – Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog obišao je radove na područjima općina Sračinec, Petrijanec i Cestica ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna. Obilasku su se pridružili i načelnici spomenutih općina Božidar Novoselec, Željko Posavec i Mirko Korotaj te predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Krunoslav Lukačić.

Radovi koji se trenutno izvode na području navedenih općina su dio višegodišnjeg  projekta ŽUC-a koji upravlja sa skoro tisuću kilometara cesta na području Varaždinske županije.

Župan Stričak naglasio je kako se na području Varaždinske županije trenutačno radi na šest gradilišta.

– Naša Županijska uprava za ceste vodi brigu o malo manje od tisuću kilometara ceste, a to je udaljenost kao od Varaždina do Rima za što se na godišnjoj razini izdvaja oko 60 milijuna kuna, dok od toga jedna trećina otpada na ljetno i zimsko održavanje. Ceste održavamo u suradnji s općinama i gradovima, državnim i komunalnim tvrtkama i uvijek planiramo da se ti radovi izvode nakon što oni odrade svoje zahtjeve bez obzira da li se radi o aglomeraciji, novom vodovodu, postavljanju električnih kabela, plinskih mreža ili sličnih radova – rekao je župan Stričak.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec tom prigodom je naglasio kako je dionica koja se trenutno radi na području Sračinca vrlo važna jer povezuje općine Sračinec i Petrijanec sa središtem županije, a upravo je taj dio poznat po velikoj gustoći prometa.

Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec

– Ova prometnica bit će od velike koristi, služit će kao alternativni pravac državne ceste D2. Veseli me što smo nastavili s ovim radovima i iskreno očekujem da će početkom iduće godine projekt biti gotov -rekao je Novoselec.

Načelnik Općine Petrijanec poručio je kako općina ima potpisan ugovor na 300 tisuća kuna u ovoj fazi radova, a 25 posto se sufinancira iz općinskog proračuna.

Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec

– Očekujemo da će za dvije godine prometnica biti u potpunosti završena. Tijekom izrade prostornog plana napravili smo novu stambenu zonu u Majerju i očekujem da ćemo krenuti i sa sanacijom te prometnice koja je još uvijek poljski put – istaknuo je Posavec.

Zahvalivši se županu na dolasku i podršci načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj je istaknuo vrlo dobru suradnju ŽUC-a i Općine Cestica u realizaciji nekoliko projekata.

Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica

To je izgradnja kanalizacijskog sustava oborinske odvodnje, Dravska ulica i Gajeva ulica u Cestici u dužini od 1000 metara i izgradnja nogostupa. Izgradnjom oborinske odvodnje riješit ćemo vodu koja se zadržavala na kolniku i svu vodu koja se slijeva iz Križovljana i Radovca, a pješačkom stazom osigurat ćemo sigurnost djece koja idu iz škole i ostalih mještana koji se kreću uz tu ulicu. Radovi bi trebali biti gotovi krajem lipnja, međutim zbog aglomeracije koja se izvodi na tom dijelu radit će se još jedan sloj asfalta pa će kompletni radovi u ulicama Dravska i Gajevo biti gotovi u rujnu ove godine – zaključio je načelnik Korotaj.

 Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a je naznačio kako su radovi koji se trenutno izvode vezani uz radove aglomeracije gdje ih je ŽUC mogao i financijski i tehnički popratiti. – ŽUC uskoro kreće s radovima na području Vidovca, Novog Marofa i Varaždinskih Toplica, cilj nam je da se su svim općinama i gradovima radi ravnomjerno – rekao je Osonjački.

Fotogalerija: __________________________