Javna vatrogasna postrojba Varaždin

Objavljeno: 08.10.2021.
image

Gradonačelnik Bosilj priredio prijam za vatrogasce JVP Varaždin

Autor: TC

Foto: Grad Varaždin

Varaždinski gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj u Gradskoj vijećnici primio je pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina koji su na 8. natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske održanom u Varaždinu obranili naslov prvaka države.

Gradonačelnik je vatrogascima čestitao na velikom uspjehu i naglasio kako će za sve svoje aktivnosti imati i dalje podršku Grada Varaždina. Istaknuo je zadovoljstvo odličnom suradnjom između Grada Varaždina i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina te je pohvalio njihov angažman i zahvalio im na svemu što čine za građane Varaždina.

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj

– Uz kontinuirano ulaganje u opremu, važno nam je i da ulažemo u ljude pa sam sukladno potrebama Javne vatrogasne postrojbe i u skladu s pozitivnim propisima dao suglasnost na zapošljavanje još sedam vatrogasaca čime će njihov tim biti kompletan i spreman za sve izazove koji ih mogu dočekati  – rekao je gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj.

Natjecateljska desetina Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina bila je najbolja u kategoriji profesionalnih „B“ ekipa u izvođenju tradicionalne vatrogasne vježbe, obranila naslov državnog prvaka i plasirala se na predstojeću vatrogasnu olimpijadu koja će se sljedeće godine održati u Celju u Republici Sloveniji.

Radi se o natjecateljskoj ekipi koja postoji od 1992. godine i kontinuirano postiže odlične rezultate te je na 8 državnih natjecanja osvojila 5 naslova državnih prvaka. Od 1992. do sada, ekipa JVP-e Grada Varaždina je četiri puta bila u sastavu vatrogasne reprezentacije Republike Hrvatske na međunarodnim natjecanjima vatrogasaca, a sljedeće godine će u Celju po peti puta predstavljati Grad Varaždin, Varaždinsku županiju i Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju CTIF, takozvanoj „Vatrogasnoj olimpijadi“. Na prošloj olimpijadi održanoj u Villachu u Austriji varaždinski vatrogasci bili su viceprvaci Europe.

Ove godine bio je pravi izazov pripremiti desetinu za nastup na državnom natjecanju jer zbog pandemije vatrogasna natjecanja nisu održavana dvije godine, a drugi hendikep je bio u tome što je velik dio članova tijekom požarne sezone bio dislociran na otok Lastovo tako da je vremena za zajedničke treninge i pripremu bilo vrlo malo. Značajna kvaliteta ove ekipe je kontinuitet članstva pa je potrebno manje vremena da se ekipa dovede u natjecateljsku formu – rekao je Božidar Horvat, zamjenik zapovjednika JVP Grada Varaždina.

Uz podršku Ivice Labaša, zapovjednika postrojbe, Ilije Črnile koji se brine o tjelesnoj pripremljenosti natjecatelja i Dragutina Cecelje, trenera-mentora ekipe, a ujedno i najstarijeg natjecatelja, naslov državnih prvaka obranili su vatrogasci: Marijan Ožinger, Davor Vrbanić, Božidar Horvat, Željko Gajski, Mario Horvat ml., Miljenko Jambriško, Mario Horvat st. i Danijel Magić.