Kazališna predstava ženama na dar za njihov međunarodni dan

Objavljeno: 08.03.2024.
image

Glumačka družina Histrion oduševila publiku u HNK Varaždin

Autor: tp / Foto: Varaždinska županija

VARAŽDIN – Već tradicionalno, u povodu Međunarodnog dana žena, a u organizaciji Koordinacije za ljudska prava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, u HNK u Varaždinu održana je predstava kao znak pažnje svim ženama, ali i svima koji vole smijeh i veselje. Za smijeh je ove godine bila zadužena glumačka družina Histrion s predstavom ” Mali raj” pa je tako do kraja ispunjeno gledalište uživalo u spomenutoj komediji.

Prije same predstave prisutnima se obratio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Čestitao je ženama njihov dan te pohvalio aktivnosti Koordinacije za ljudska prava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova među koje svakako spada i ovaj način obilježavanja Međunarodnog dana žena.

– Čestitam Vam Danu žena. Nadam se da ćete večeras uz ovu sjajnu predstavu, zaboraviti na svakodnevne brige i obaveze, razveseliti se i nasmijati. A upravo to Vam želim u svakodnevnom životu, puno radosti i osmijeha – poručio je župan.

Predstavi su nazočile i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dragica Ratković, predsjednica Savjeta za zdravlje prim. doc. dr. sc. Spomenka Kiđemet Piskač, dr. med. te predsjednica Koordinacije za ljudska prava Nadica Dreven Budinski.

Fotogalerija: ______________