Leo Vukelić izlaže u pačali Sermage i Galeriji Zlati ajngel

image

Varaždinskoj publici predstavlja se izložbom “Temo preko”

VARAŽDIN (29. 4. 2022.) – Ovogodišnja suradnja Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel nastavlja se izložbom Lea Vukelića, koja se otvara u sklopu Srijede u Muzeju 4. svibnja.
Leo Vukelić (r. 1972., Zagreb) studira elektrotehniku, pa slikarstvo na ALU Zagreb (1996. – 2000.), a zatim kiparstvo/slobodne umjetnosti na Kunstakademie Düsseldorf (2000. – 2004.). Profesionalni život mu je odredio rad u kazalištu – kreativni, organizacijski, pedagoški i aktivacijski. Kao voditelj Dječjega kazališta Dubrava osmislio je međunarodnu manifestaciju Noć kazališta, koje je i jedan od pokretača. Izlagao je na 30-ak samostalnih i 60-ak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoj je rad višestruko nagrađivan. U Varaždinu izlaže radove u medijima 3D printanih skulptura, fotografije, videoradova i prostornih instalacija.
U predgovoru kataloga povjesničar umjetnosti Marijan Špoljar naveo je: Naslov Tamo preko sugerira onu drugu stranu, drugi pogled i drugi sadržaj. Svojom razdjelnicom upisuje nešto drugačije, neočekivano i pod tenzijom. U svakodnevnom jeziku fraza 'tamo preko' koristi se za potencijalnu ili stvarnu tranziciju preko granice, rijeke, zida, ulice ili neke međe, no svakako otvara prostor kretanju ili namjeri, očekivanom ili neočekivanom obratu, drugom sadržaju i stvaranju međuprostora kao što je hodnik ili neki koridor (ničija zemlja). A Ničija zemlja odiše neizvjesnošću. Različite kulture, narodi, politička uvjerenja, epidemijske mjere ili vjerske netrpeljivosti odvojene su fizičkim, ili samo zamišljenim granicama, ali i međuprostorom Ničije zemlje.
Otvorenje izložbe Lea Vukelića započinje u 19 sati u palači Sermage GMV-a, a nastavlja se u Galeriji Zlati ajngel. Izložba je postavljena za razgled do 22. svibnja ove godine.

 

Oznake:, , ,