Lepoglavski gradski proračun bogatiji za 873 tisuće eura

Objavljeno: 22.05.2024.
image

Foto: Grad Lepoglava

LEPOGLAVA – Tešku zadaću imalo je lepoglavsko Gradsko vijeće jer je na zadnjoj sjednici moralo odraditi čak 24 točke dnevnoga reda. Izvješća o radu Vatrogasne zajednice, poslovanju groblja i radu Turističke zajednice te još neka koja su se odnosila na izvršenja programa javnih potreba prihvaćena su jednoglasno. Međutim, pravi razlog za zadovoljstvo je u činjenici da se za 10 posto povećava prihod gradskog proračuna.

– Prvom izmjenom i dopunom Proračuna donijeli smo odluku o povećanju Proračuna za 2024. godinu za 873 tisuće eura odnosno 10,8 posto na plan za 2024. godinu. Ovo povećanje odnosi se uglavnom u ulaganje u komunalnu djelatnosti. Ono što želim posebno istaknuti je da je Grad Lepoglava u prvih 5 mjeseci osigurao 10 projekata vrijednih 513 tisuća eura. Za ove projekte i dio natječaja za koje smo se prijavili i dobili potpore, morali smo usuglasili s ovim izmjenama prihoda, rashoda i izdataka kako bismo u drugoj polovici godine mogli raspisivati natječaje da bi se komunalna djelatnost  i aktivnost mogla i realizirati – objasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Vezano uz godišnji izvještaj o Izvršenju Proračuna za 2023. godinu za koji je gradonačelnik Škvarić kazao kako sa 6,4 milijuna eura bio najveći u povijesti Grada Lepoglave. – Lani smo  realizirali 10 projekata iz EU fondova te 4 projekata za koja smo povukli sredstva iz naših ministarstava u vrijednosti 3,6 milijuna eura bespovratnih sredstava koja smo uložili u razvoj Grada Lepoglave  – dodao je gradonačelnik.

Dobra je vijest s Gradskog vijeća i to što su vijećnici jednoglasno prihvatili usvajanje  Rezolucije o proglašenju Grada Lepoglave sigurnim mjestom za žene. (ks)