Maturanti 4. d razreda Medicinske škole Varaždin ponosni vlasnici „najodore“

Objavljeno: 22.05.2024.
image

VARAŽDIN – Stjuardese i piloti, pčele, trbušne plesačice, mornari, zatvorenici i policajci, astronauti, gusari, Ivanini ratnici i brojni drugi zanimljivi likovi zavladali su danas varaždinskim ulicama i trgovima prenijevši dobro raspoloženje na sve prolaznike. Naime, tradicionalnim mimohodom maturanata srednjih škola s područja Varaždinske županije započela je ovogodišnja „Maturantika“. Ni ove godine nije bilo lako izabrati najljepšu odoru, što je bio zadatak žirija kojeg su činili pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije Renata Skoko, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki i policijska službenica PU varaždinske Tatjana Novak. Završetak njihova školovanja, kao i veseo i dostojanstven oproštaj maturanata od srednjoškolskih klupa pozdravio je i župan Anđelko Stričak.

Kremenko – „Još malo, pa nestalo“ proglašena je najodorom Maturantike, a njeni ponosni vlasnici su učenici 4. d razreda Medicinske škole Varaždin. Za njih je nagradu osigurala Varaždinska županija, a riječ je o izletu u adrenalinski park Vručina.

Za 1.775 učenika završnih razreda srednjih škola Maturantika se nastavlja u četvrtak 23. svibnja, u Parku mladih gdje će se održati sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta.

Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska. Partneri su Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, a održavanje podupiru Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina. (ks)

Fotogalerija: ______________