Nacionalne manjine

Objavljeno: 18.12.2021.
image

U manjinskim zajednicama Varaždinska županija ima bogatstvo

Autor: TC

Foto: Varaždinska županija

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i zamjenica Silvija Zagorec priredili su božićno-novogodišnji prijem za predstavnike nacionalnih manjina s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije. Tako su se prijemu odazvali županijski predstavnici manjinskih zajednica: Salko Ikanović, predstavnik bošnjačke nacionalne manjine, Filip Perdedaj, predstavnik albanske nacionalne manjine, Milan Mirčetić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine, Barbara Antolić Vupora, predstavnica slovenske nacionalne manjine Mile Sekulić predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u gradu Varaždinu i Alija Redžaj, predstavnik albanske nacionalne manjine u gradu Varaždinu.

Pozdravivši sve predstavnike manjinskih zajednica, župan Stričak je naglasio kako su manjine oduvijek obogaćivale ove prostore te su svojom kulturom i aktivnostima doprinesle razvoju Varaždina i cijele Varaždinske  županije.

– Najvažnije je da se članovi manjinskih zajednica osjećaju sigurno i dobrodošlo jer je ovo prostor koji prihvaća različitosti. Ovo je naš drugi susret u mojem mandatu i drago mi je da možemo otvoreno razgovarati i o projektima , ali i o problemima s kojima se manjine susreću. Njihovi običaji, tradicija, kultura i gastronomija su bogatstvo koje upotpunjuju naše društvo – napomenuo je župan Stričak te svima zaželio ugodne i mirne nadolazeće blagdane.

Predstavnici manjina zahvalili su županu i njegovoj zamjenici na toplom prijemu, iskazali su zadovoljstvo dobrom suradnjom koju imaju s Županijom te im poželjeli puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. Prijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Fotogalerija: _____________________