Gradski muzej Varaždin nastavlja suradnju sa školama

Objavljeno: 27.06.2023.
image

Nagradni izlet za najbolje “Miševe”

Autor: tc / Foto: Gradski muzej Varaždin

VARAŽDIN (26. 6. 2023.) – Nakon trogodišnje stanke izazvane okolnostima vezanima uz koronavirus, Gradski muzej Varaždin u okviru edukacijskog programa MIŠ – Muzej i škola nastavio je tradiciju nagrađivanja razrednog odjeljenja iz varaždinske osnovne škole s najviše organiziranih dolazaka na muzejske sadržaje jednodnevnim izletom na kraju školske godine. U školskoj godini 2022./2023. to su učenici 3 b. razreda iz Pete osnovne škole, koji su sa svojom učiteljicom Vlatkom Kostanjevac bili 11 puta u GMV-u, i to u stalnim i povremenim izložbenim postavima, edukacijskim radionicama i na ostalim sadržajima. Za takav trud varaždinski muzej nagradio ih je izletom u Zagreb, realiziranim 21. lipnja, gdje su učenici, u pratnji svoje učiteljice i njezine kolegice iz Pete OŠ Varaždin Gordane Kovačić te kustosica u GMV-u Jelene Petković i Nataše Mihinjač, posjetili Zoološki vrt i Muzej čokolade.

Edukacijski program MIŠ – Muzej i škola kontinuirano se provodi u Gradskom muzeju Varaždin već više godina, a obuhvaća sadržaje kao što su individualni i organizirani razgled stalnih i povremenih izložbenih postava, predavanja, sudjelovanje u radionicama i igraonicama i ostalo. U protekloj školskoj godini u program je bilo uključeno 6154 učenika iz 16 osnovnih i srednjih škola s varaždinskog područja. Za sve varaždinske osnovnoškolce, njih 3540, kupnju iskaznice MIŠ, uz koju se ostvaruje sudjelovanje u programu, financirao je Grad Varaždin. Iz ostalih sedam škola, odnosno iz dvije osnovne iz Varaždinske županije i pet iz varaždinskih srednjih škola, u MIŠ su bili uključeni svi učenici tih škola, pa su zbog toga imali mogućnost kupiti iskaznice uz veliki popust, a kupnju su financirali njihovi roditelji.

S obzirom na iznimno dobra iskustva u provedbi edukacijskog programa MIŠ – Muzej i škola, Gradski muzej Varaždin nastavit će ga i u idućoj školskoj godini, s nastojanjem da se u njegovo financiranje uključe i lokalne samouprave s područja Varaždinske županije kako bi što više učenika, uz rasterećenje kućnih obiteljskih izdataka, imalo prilike češće i povoljnije koristiti muzejske sadržaje.