Novo ruho Osnovne škole Veliki Bukovec

image

U obnovu i dogradnju uloženo 14 milijuna kuna

Autor: TC

Foto: Varaždinska županija

Obnovljenu zgradu Osnovne škole Veliki Bukovec, koju polaze učenici dviju općina Veliki i Mali Bukovec, obišli su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić, načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek. U njihovoj pratnji bila je ravnateljica škole Željka Marković-Bilić. Obilasku su nazočili i članovi školskog odbora te mjesni župnik Pavao Mesarić. U obnovu škole uloženo je više od 14 milijuna kuna.

Važno je naglasiti kako su općine Veliki i Mali Bukovec izdvojile svaka po 1,7 milijuna kuna. Varaždinska županija osigurala osigurala je 9,7 milijuna kuna, a uz to i dodatnih 650 tisuća kuna za prilagodbu i rekonstrukciju postojećeg dijela škole. Svi učenici nastavu pohađaju u jednoj smjeni.

Varaždinski župan Anđelko Stričak

Župan Stričak zadovoljan je realizacijom ovog projekta.

– U ovom mandatu imamo pet plus dva prioriteta, a među tim je prioritetima i obrazovanje – gradimo sustav jednakih mogućnosti, od vrtićke dobi pa do stupanja u radni odnos. Ove godine započet ćemo sa programom talent centara u sklopu naših vrtića već u travnju. Zatim ćemo dograditi potreban prostor ovdje u školi Bukovec i Sveti Juraj koje će krenuti u jednosmjensku nastavu. Samim time ćemo omogućiti realizaciju produženog boravka – napomenuo je župan Stričak te dodao da će tijekom ožujka biti otvorena zvjezdarnica te dodatni prostor za Centre izvrsnosti.

 Varaždinska županija trenutno priprema investicije u obrazovanju u vrijednosti od 411 milijuna kuna.
Radi se o dva centra, umjetničko-odgojnom u sklopu Glazbene škole Varaždin, vrijednosti 110 milijuna kuna i Talent centar u sklopu dvorca Šaulovec, vrijednosti 25 milijuna kuna. U sklopu devet škola trebamo izgraditi sportske dvorane, dok u tri osnovne škole trebamo dograditi dodatni prostor za jednosmjensku nastavu. I u tri srednje škole trebamo dograditi dodatni prostor kako bi te škole mogle razvijati sve ono što je važno – zaključio je župan dok je pročelnik Huđek naglasio kako je ovime realizirani jedan  prekrasni projekt.

Objekti i svi sadržaji koji su tu daju jednu puninu da je sav pedagoški standard koji ovoga trenutka postoji u okviru Republike Hrvatske tu i ostvaren. Svi učenici osnovne škole ovog upisnog područja moći će ovdje pokazati svoju izvrsnost u punom obimu – rekao je pročelnik.

 Najveće zadovoljstvo iskazala je ravnateljica škole Željka Marković- Bilić kao i svi djelatnici te učenici škole.

– Gradnja je započela 1994. godine izgradnjom tadašnje trodijelne sportske dvorane. Više od 25 godina trebalo je da se završi prostor. Dvoranu smo izmjestili u novi prostor, sagradili smo šest novih učionica, kuhinju, blagovaonicu, školsku knjižnicu, dobili smo kabinete, a konačno i školsku zbornicu koju nismo imali od 2003. godine. Sve nam je to omogućilo da konačno prijeđemo na jednosmjensku nastavu i naši su učenici tako dobili mogućnost polaziti nastavu kao i ostali učenici u Varaždinskoj županiji – kazala je ravnateljica.

Ravnateljica škole Željka Marković-Bilić

Od šest novih učionica jedna je informatička, za učenike od 1. do 4. razreda, a zahvaljujući financijskoj pomoći Varaždinske županije, nove su učionice opremljene tzv. pametnim, odnosno interaktivnim pločama.

Učenici u višim, ali odsad i oni u nižim razredima mogu pratiti nastavu pomoću novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a moram istaknuti i da smo uspjeli pokrenuti i produženi boravak te uvesti još jedan, mliječni obrok na početku svakog radnog dana – naznačila je ravnateljica Marković-Bilić.

Načelnici Franjo Vrbanić i Darko Marković također nisu krili zadovoljstvo zbog konačne realizacije ovako velikog projekta te su se zahvalili Varaždinskoj županiji na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog projekta.

Prije točno tri godine smo krenuli s Varaždinskom županijom u realizaciju ovog projekta. Dobili smo prekrasan prostor u kojem ne samo da se ugodnije osjećaju učenici, nego i nastavnici koji rade. S druge strane, ovaj će prostor pridonijeti boljem produženom boravku djece, a samim time i društvenom životu općine – rekao je Vrbanić dok je načelnik Marković istaknuo kako su mještani dviju općina dobili vrijednost koja je jako dugo čekana.

Fotogalerija: _________________

 

Oznake:, , , , , , ,