Novogodišnji darovi Varaždina za bolnicu i liječnike

image

Bolnici donacija, a liječnicima ugovori za stanove

Autor: TC

Foto: Grad Varaždin

VARAŽDIN – Dr. sc. Neven Bosilj, varaždinski gradonačelnik, prilikom obilaska ravnateljstva Opće Bolnice Varaždin u povodu Nove godine predao je ravnatelju Damiru Poljaku donaciju Grada Varaždina vrijednu 56.700 kuna za nabavu četiri monitora vitalnih funkcija. Također, gradonačelnik Bosilj uručio je i odluke o dodjeli još dva stana liječnicima OB Varaždin koji su s gradom Varaždinom sklopili ugovor o najmu stana s mogućnošću kupnje. Naime, iako zdravstvena skrb nije u nadležnosti grada Varaždina, on aktivno sudjeluje u strategiji zadržavanja postojećih liječnika i privlačenjem novih. Tako se od ukupno sedam ugovora o najmu, troje liječnika već odlučilo na kupnju stana, čime zadovoljstvo iskazuje i uprava varaždinske bolnice.

Gradonačelnik Neven Bosilj i ravnatelj Damir Poljak

Novogodišnji obilazak završili smo u Općoj bolnici Varaždin gdje u ime Grada Varaždina predajem donaciju za nabavu novih medicinskih uređaja te ugovore za stanove za naše liječnike u Hrašćici. Već je sedam stanova liječnicima dodijeljeno za najam, od kojih su se tri odlučili za kupnju te tako  pomažemo bolnici kako bi zadržali liječnike. Veseli me što godinu započinjemo i s povećanim naknadama za novorođenčad i što ćemo od danas svako novorođeno dijete dočekati s 5.000 kuna, umjesto s dosadašnjih 2.000 kuna naknade – istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj.

Iskazao je zadovoljstvo što tijekom novogodišnje noći dežurne službe nisu imale značajnih intervencija:

Drago mi je što su naši sugrađani bili odgovorni i što je noć protekla veselo, ali mirno. Hvala svima koji su je proveli radno, brinući se o sigurnosti i zdravlju Varaždinki i Varaždinaca, ali i svemu što za nas čine tijekom cijele godine.

Ravnatelj Poljak zahvalio je Gradu Varaždinu na svoj pomoći i donacijama, a trenutnu situaciju nakon novogodišnje noći ocijenio je dobrom. – Varaždinska bolnica trenutno ima 140 hospitaliziranih, covid pozitivnih pacijenata i brojka je u padu što je ohrabrujuće – rekao je Damir Poljak.

Fotogalerija: _______________________

 

Oznake:, , ,