O nama – Terra Croatia

www.terra-croatia.eu

Ideja za pokretanje web-portala https://www.terra-croatia.eu rezultat je promišljanja članova Udruge Terra vox kako da sadržaj koji Udruga objavljuje u tiskanim izdanjima bude dostupan što većem broju korisnika. Naime, Udruga Terra vox osnovana je 2016. godine s ciljem promicanja i zaštite vrijednosti ruralnog prostora te publiciranja rezultata istraživanja koje članovi sa suradnicima provode u kontinuitetu putem knjiga, brošura, kataloga i drugih tiskanih materijala te elektroničkih medija.

Portal www.terra-croatia.eu nova je nacionalna platforma na kojoj želimo proširiti prostor svoga javnog djelovanja zbog čega nam se 2022. godine na tome polju pridružuje Info & print, obrt za izdavaštvo i usluge, koji postaje glavni nositelj projekta sadržajnog kreiranja i razvoja web-portala. Cilj nam je javnosti ponuditi informativno-edukativni sadržaj o Hrvatskoj i Hrvatima u domovini i inozemstvu. ZEMLJA. NAROD. IDENTITET. To su temeljne odrednice na kojima se temelji naš projekt.

Javnosti želimo tekstovima i fotografijama predstaviti temeljne hrvatske vrijednosti (od zemljopisno-povijesnih, društvenih, turističkih i prirodnih, kulturnih i dr.) te kroz posebne cjeline dati osnovni info o svim hrvatskim općinama, gradovima i županijama (regijama).

Aktualnost sadržaju dajemo kroz dnevnu objavu najzanimljivijih i najvažnijih informacija koje temom govore o hrvatskoj zemlji, narodu i njegovom identitetu.

Veliki naglasak u projektu www.terra-croatia.eu stavljamo na nositelje zaštite i promicanja hrvatskog identiteta (udruge, društva, klubovi, institucije i dr.) koji svojim djelovanjem čuvaju i promiču ljepotu, raznolikost i druge vrijednosti hrvatske narodne tradicije kao što je jezik i govor, običaji, narodna nošnja, tradicionalni proizvodi, narodna jela i dr.

Uredništvo i suradnici portala www.terra-croatia.eu žele vas informirati i dati vam zanimljiv i edukativan sadržaj koji će vas podsjetiti na mnoge hrvatske prirodne, povijesne, kulturne i druge vrijednosti. Također, vjerujemo da će sadržaj koji nudimo biti poticaj za istraživanja i stjecanja novih znanja o hrvatskoj zemlji, narodu i njegovim identitetima.

Jedna od zadaća portala www.terra-croatia.eu je biti most između Hrvata u domovini i iseljeništvu. Na tome tragu od iznimnog značaja nam je prikupljanje, obrada i objava svih relevantnih informacija, predstavljanje projekata, njihovih kreatora i nositelja (institucija i osoba) koje djelatno sudjeluju na gradnji poveznica koje su u službi stvaranja zajedništva i boljeg razumijevanja različitosti hrvatskog nacionalnog korpusa u domovini i inozemstvu.

Poštovani čitatelji, uredništvo portala www.terra-croatia.eu poziva vas na suradnju. Putem e-mail adrese: info@terra-croatia.eu ili obrt.infoprint@gmail.com šaljite nam informacije, fotografije i druge materijale za koje mislite da će sadržaj našega portala učiniti još bogatijim i zanimljivijim na opću korist i zadovoljstvo svih njegovih korisnika.