Općina Jalžabet povećala iznose za novorođenčad

Objavljeno: 16.05.2023.
image

Za treće i svako sljedeće dijete općina daruje po tisuću eura

Autor. tc / foto: Općina Jalžabet

JALŽABET (14. 5. 2023.) –  Početkom ove godine općina Jalžabet donijela je odluka o povećanju jednokratnih novčanih potpora za novorođenu djecu čime je konkretnim primjerom pokazala koliko su im važni roditelji i djeca. Za svako prvorođeno dijete isplaćuje se potpora od 400 eura, 700 eura za drugo dijete te tisuću eura za treće i svako sljedeće dijete.

Načelnik  Rajko Solar ugostio je prvih deset novorođenih beba i njihove roditelje te im uručio prigodne darove. Tom prigodom istaknuo je važnost da se takvim događajima na simboličan način Općina pokaže koliko joj je važno  osigurati zdravu, sigurnu i široku zajednicu za mlade obitelji.

– Vjerujemo da je ovaj potez samo jedan od koraka koje poduzimamo kako bismo izgradili bolje sutra za naše najmlađe sumještane. Sve ove mjere usmjerene su ka promicanju boljeg života u našoj općini. Aktivno ćemo raditi na nastavku podrške obiteljima u našoj zajednici i graditi temelje budućim generacijama koje će uživati u svim pogodnostima koje pruža općina Jalžabet – rekao je načelnik Solar.