Prvo izdanje manifestacije „Wine&Walk“ u Cestici ispunilo sva očekivanja

Objavljeno: 15.10.2023.
image

Turistička Cestica jamči gostima gostoljubivost, prirodne ljepote, vrhunska vina i domaću hranu

Autor: ml / Foto: Općina Cestica

CESTICA – Prvo izdanje manifestacije „Wine&Walk“ Cestica održano je u subotu, 14. rujna 2023., s više od 150 sudionika koji su kroz osam vinskih i gastro točaka duž 10 kilometara staze uživali u cestičkim specijalitetima i vinima. Ruta je bila kružna, sa startom i preuzimanjem startnih paketa kod ribičke kućice u Velikom Lovrečanu, nakon čega su se sudionici u grupama zaputili u istraživanje krajolika.

Događaj je sudionike proveo kroz slikovite vinograde i brežuljke nudeći prekrasne poglede i iznenađenja na svakom koraku. Dan stvoren za šetnju prirodom primamio je sudionike manifestacije iz sjeverozapadne Hrvatske, a također i iz susjedne Slovenije. Ova cjelodnevna atrakcija kroz prirodu je osim, uz vino i gastro ponudu, na punktovima nudila i zabavu, pjevalo se, plesalo i fotografiralo.

Vinsku i gastro ponudu nudili su: Vinotočje Županić, Lovrini vinogradi & Vina Furjan, Vinski hram Kotolenko – Statera by Kotolenko, Vina Kotolenko i Vinarija Dvorac Maruševec. Osim vinara iz područja općine Cestica koji su nudili vino u svim bojama, sudjelovale su i vinogradarske udruge iz susjednih općina: Udruga vinogradara Vinea Vinica i Udruga vinogradara i voćara Barilček Donja Voća.

Na kraju rute, u Caffe baru i izletištu Zeko u Dubravi Križovljanskoj osiguran je gulaš za sve sudionike te prijevoz autobusom i kočijama do polazišne točke – ribičke kućice gdje je uz zabavu završila prva manifestacija „Wine&Walk“  u Cestici.

Glavni organizator manifestacije Turistička zajednica područja Sjever Zagorja i suorganizator Općina Cestica iznimno su zadovoljni rezultatima koji su postignuti te pozitivnim ozračjem koje je vladalo od početka do kraja.

– Jako sam zadovoljan zbog ovako velikog odaziva. Ovom smo manifestacijom posjetiteljima htjeli približiti posebnosti kraja i vrhunskog domaćeg vina te ih podsjetiti na vrijednosti lokalnih namirnica, a sve to u prekrasnoj prirodi općine Cestica. U tome smo i uspjeli. Siguran sam da je ovo samo prvi u nizu mnogih budućih izdanja. Turizam ima važno mjesto u gospodarskom razvoju općine Cestica – rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Direktorica TZP Sjever Zagorja Mirjana Koledić istaknula je da manifestacija „Wine&Walk“ privukla je veliki broj ljubitelja prirode, dobre hrane i vina. Prirodna bogatstva i gostoljubivost lokalnih proizvođača hrane i vina čine ovaj kraj idealnom turističkim odredištem. Cestica se još jednom istaknula svoje turističke potencijale. Dobro kreirani programi i izvrsna organizacija potvrda su da cestički kraj turistički ide u dobrom smjeru, snažno se razvija i sve više postaje prepoznatljiv na turističkom tržištu. To potvrđuju i brojke o dolascima i noćenjima domaćih i stranih gostiju kojih je iz godine u godinu sve više.

Fotogalerija: ___________________