Špancirfest

Objavljeno: 28.08.2021.
image

Varaždinski župan Anđelko Stričak priredio prijem za predstavnike rektorskog zbora

Autor: TC

Foto: Varaždinska županija

Župan Varazdinske županije Anđelko Stričak upriličio je prijem za rektorski zbor koji boravi u Varaždinu povodom održavanja današnje 6. sjednice Rektorskog zbora na Sveučilištu Sjever.

Župan im je poželio dobrodošlicu te ih upoznao s poviješću Varaždinske županije i županijskim projektima u obrazovanju kao što su jednosmjenska nastava, Centri izvrsnosti, budućom dogradnjom škola i dvorana te izgradnjom dvaju regionalnih centara kompetentnosti, kao i planovima na području visokoškolskog obrazovanja, odnosno projektima kao što su izgradnja Sveučilišnog kampusa Fakulteta organizacije i informatike te Znanstveno-nastavno-tehnologijski STEM centar Sveučilišta Sjever u Varaždinu.

Rektori su župana detaljnije upoznali s projektima koje provode u svojim sredinama, a svi su se složili kako je od iznimne važnosti suradnja akademske i lokalne zajednice, posebno u kontekstu budućeg povlačenja bespovratnih EU sredstva u okviru Nacionalnog plana za oporavak i otpornost te Višegodišnjeg financijskog okvira EU-a.

Nakon kratkog obilaska Županijske palače te degustacije „Oblizeka Varaždinske županije“ rektori su otišli u obilazak Špancirfesta gdje su se susreli i s ministricom sporta dr.sc. Nikolinom Brnjac koja također boravi u posjetu gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Prijemu su nazočili prof. dr. sc. Marin Milković, predsjednik Rektorskoga zbora, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Alfio Barbieri, zamjenik predsjednika Rektorskoga zbora, rektor Sveučilišta J. Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Nikša Burum, rektor Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Ivan Samardžić, privremeni rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu, rektor Sveučilišta u Mostaru, Ivica Šušak, dipl. iur., državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, dr. sc. Željko Sudarić, predstavnik Vijeća veleučilišta i visokih škola , izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, prorektor Sveučilišta J. Dobrile u Puli i prof. dr. sc. Roberto Antolović, prorektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a uz župana su bili predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr.sc. Josip Križanić, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, zamjenica župana Silvija Zagorec i pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek.