Formula Student Alpe Adria

Objavljeno: 23.01.2022.
image

Na službeno natjecanje u Novi Marof stiže 50 timova iz cijeloga svijeta

Autor: TC

Foto: Arhiva TC

Dvadesetak organizatora postiglo je ono o čemu su donedavno mogli samo sanjati – od malog događaja, na kojem je ne tako davne 2017. godine  sudjelovalo samo 6 regionalnih timova, do službenog natjecanja koje će ove godine ugostiti 50 timova iz cijeloga svijeta.

Mladi organizacijski tim je prošle godine u Novi Marof doveo najambicioznije studente iz cijele Europe, a sve s ciljem razvoja STEM područja u Hrvatskoj, razvoja studentskog aktivizma kao i poslovnog umrežavanja.  Prošlogodišnje izdanje brojalo je 700 studenata iz 37 europskih timova, 20 organizatora, 60-ak sudaca iz renomiranih svjetskih tvrtki, ali i 20-ak volontera. Dokaz da je održani događaj bio odrađen kvalitetno stigao je početkom ove godine u vidu uvrštavanja FS Alpe Adrije na službeni Formula Student kalendar, a svi ostvareni bodovi će ući na svjetsku rang listu.

Put do ovog priznanja nije bilo lagan te je bilo potrebno zadovoljiti brojne kriterije poput strogih sigurnosnih mjera, osigurati da se utrke odvijaju sukladno FS pravilniku itd., ali trud i ambicioznost su nagrađeni. Brojne pogodnosti proizlaze iz ovog priznanja; ove godine organizatori očekuju prijave timova iz cijeloga svijeta  s obzirom da timovi mogu biti sigurni kako se sve odvija po unaprijed utvrđenim pravilima. Iako je status službenog natjecanja FS Alpe Adriji donio bolju povezanost s drugim natjecanjima, timovima, ali i pokroviteljima, organizatori moraju proširiti i svoj organizacijski tim s obzirom na veći obim posla.

Ovogodišnje natjecanje održat će se na karting stazi ST Rauš u Novom Marofu te time doprinijeti i razvoju turizma i kulture u sjevernoj Hrvatskoj.