Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije na sastanku u Županijskoj palači

Objavljeno: 17.02.2023.
image

Varaždinska županija daje veliku potporu radu udruga umirovljenika

Autor: TŽ / Foto: Varaždinska županija

VARAŽDIN (16. 2. 2023.) – U Maloj dvorani Županijske palače okupili su se predsjednici udruga umirovljenika s područja Varaždinske županije, koje su okupljene u Savez udruga umirovljenika i starijih osoba. Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza, istaknula je da su predstavnici umirovljenika iz svih općina i gradova stigli kako bi raspravili plan rada za ovu godinu.

Kroz cijelu godinu, udruge umirovljenika provode niz aktivnosti, od redovnih koordinacija, sjednica, skupština, tribina, umirovljeničkih kajkavijada, pa do obilježavanja 50 i 60 godina braka umirovljenika i sportskih susreta. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji koja nam je velika potpora i pomaže nam kako bi se osjećali korisno u ovome društvu – rekla je Bahlen.

Prisutne je pozdravio i župan Anđelko Stričak te izrazio podršku Savezu udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u njihovom radu.

Umirovljenike se naziva i “zlatna generacija”, za što postoji niz razloga. Osim što su odradili svoj zakonom predviđen radni vijek, mnogi su i dan danas aktivni na mnogim područjima društva, a poput su živuće enciklopedije jer znaju brojne podatke o razvoju svojega kraja, kojeg su i sami gradili, razvijali, unapređivali, te predali narednim generacijama da nastave gdje su oni stali. Naravno, vodili su brigu i o zaštiti te očuvanju kulturnih i prirodnih vrednota, očuvali našu tradiciju i običaje, učili nas, savjetovali odnosno bili nam uvijek pri ruci. Zbog svega toga, naša obveza je ne samo da to cijenimo, već i da im umirovljeničke dane učinimo što radosnijima i bezbrižnijima – rekao je Stričak.

Prijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić. Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u svom sastavu trenutno ima 31 udrugu.