Spomen i molitva za žrtve komunističkog režima

Objavljeno: 29.10.2021.
image

Župan Anđelko Stričak odao počast žrtvama likvidacija Drugog svjetskog rata i poraća

Autor: TP

Foto: Varaždinska županija

Uoči blagdana Svih svetih kod Spomen križa u Dravskoj šumi u Varaždinu župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je u pratnji pripadnika Husarske garde odao počast svim ratnim i poratnim žrtvama Drugog svjetskog rata. Uz župana počast je odalo i izaslanstvo Grada Varaždina, kao i  članovi Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin.

Kako je naglasio predsjednik  Društva Franjo Talan, Spomen križ podignut je u spomen na žrtve Varaždina, varaždinskih zatvora i logora, kao i za one žrtve čija su tijela potkraj svibnja, lipnja i srpnja 1945. godine bila bačena u rijeku Dravu.

Župan Stričak je istaknuo kako se danas prisjećamo mnogobrojnih ljudi koji su bili nevini ili su ubijeni bez prava na suđenje.

– Dužni smo im odati poštovanje, poglavito u ovo vrijeme blagdana Svih svetih kada se prisjećamo svojih preminulih članova obitelji i prijatelja – rekao je župan.

Molitvu za sve ubijene predvodio je velečasni Ivica Cujzek, a svečanost odavanja počasti su svojim nastupom upotpunili članovi Pjevačkog društva „Arka“ iz Varaždina.