Strojarska i prometna škola Varaždin obilježila trideset godina djelovanja

image

Varaždinska strojarska godinama je među najboljim u državi

Autor: TP / Foto: Varaždinska županija

VARAŽDIN (27. 4. 2022.) – Prigodnom svečanošću u koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, Strojarska i prometna škola Varaždin obilježila je 30 godina od osnutka. Svečanost su svojim dolaskom upotpunili zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, zamjenica županijskog pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sanja Herceg, sadašnji i bivši zaposlenici te predstavnike ostalih srednjih škola.

Sve prisutne je pozdravila ravnateljica škole Snježana Klarić. – Radimo na svim područjima povezivanja dvaju sektora, isto tako radimo na zdravstvenom odgoju, a mi smo i prva škola koja je uvela higijenske menstrualne uloške besplatne za sve svoje učenice i djelatnice. Imali smo i najveći broj edukacija za HPV virus u suradnji s Medicinskim fakultetom. Svakako puno radimo i na građanskom odgoju kao i na stvaranju budućih radnih generacija – rekla je ravnateljica škole Klarić.

Snježana Klarić, Silvija Zagorec i Sanja Herceg

Čestitke je uputila i zamjenica župana Silvija Zagorec koja je Strojarsku i prometnu školu označila kao vrlo bitan kotač u obrazovnom sustavu te je čestitala i odala priznanje svim učiteljima, profesorima i mentorima koji predano rade na obrazovanju mnogih generacija.

 Svi znamo da je cilj obrazovanja Varaždinske županije stvaranje sustava jednakih šansi. Strojarska i prometna škola je nadaleko poznata po strukovnom obrazovanju i nositelj je Centra izvrsnosti iz područja strojarstva. U strukovnom obrazovanju Varaždinska županija je iznimno visoko digla ljestvicu i na to smo zaista  iznimno ponosni. Drago mi je što se ova škola transformirala u jednu modernu srednjoškolsku ustanovu prateći potrebe i tržište rada. Kontinuiranim ulaganjem Varaždinske županije u Centre izvrsnosti omogućava se svim našim učenicima istraživački pristup, timski rad te rad u vrhunskim, moderno opremljenim laboratorijima. To je isto tako garancija da naši učenici osvajaju brojna odličja na domaćim i inozemnim natjecanjima rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Spomenica škole

Predsjednica Gradskog vijeća Varaždina  Zdravka Grđan je naglasila kako su Varaždinska županija i grad Varaždin vodeći po pitanju obrazovanja.

– Strojarska i prometna škola se kao i ostale naše škole također istaknula na lokalnoj, nacionalnoj, pa čak i na međunarodnoj razini, kao vodeća u svojim strukama, posebice prometa, i naravno po razvoju novih tehnologija. Čestitam im ovu vrijednu obljetnicu i želim im i nadalje puno uspjeha – rekla je Zdravka Grđan.

U sklopu svečanosti promovirana je i prigodna spomenica škole, a nekoliko riječi nazočnima uputio je i bivši ravnatelj škole Milan Žunar koji je tu dužnost obnašao punih deset godina.

Fotogalerija: ____________________________