Suradnja

image

Predstavnici oružanih snaga Francuske, Grčke, Slovenije, Crne Gore, Južne Koreje, SAD-a i BiH posjetili Varaždinsku županiju

Autor: TP

Foto: Varaždinska županija

Varaždinsku županiju su pod okriljem RACVIACA-a, Centra za sigurnosnu suradnju zemalja Jugoistočne Europe, posjetili predstavnici oružanih snaga iz nekoliko zemalja, Slovenije, BiH, Crne Gore, Južne Koreje, Grčke, Francuske i SAD-a  te su se tom prilikom susreli s županom Anđelkom Stričakom koji ih je uz pratnju Husarske garde i Građanske garde Varaždin ugostio u Županijskoj palači.

Varaždinski župan Anđelko Stričak

– Drago mi je da imam priliku ugostiti časnike i dočasnike oružanih snaga iz nekoliko zemalja te ih upoznati s posebnostima naše Županije. Osim projekata i programa koje provodimo, upoznao sam ih s našom bogatom poviješću, ali im naznačio ulogu Varaždina i naše Županije u obrani Domovine. U današnje doba sigurnost je jako bitna i nema tog investitora ili turista koji će doći u neku sredinu ukoliko ona ne slovi kao sigurna i mirna destinacija. Nakon jučerašnje posjete članova Odbora za obranu Hrvatskog sabora imamo opet čast i zadovoljstvo biti domaćin ovakvoj jednoj uglednoj delegaciji – rekao je župan Stričak.

Županu se na dobrodošlici zahvalio general bojnik dr.sc. Slaven Zdilar, zamjenik direktora RACVIAC-a, naglasivši kako je Varaždinska županije odličan primjer bogate povijesti, sigurne sadašnjosti te sasvim sigurno prosperitetne budućnosti.

Centar za sigurnosnu suradnju (RACVIAC) je međunarodna, nezavisna, neprofitna i akademska organizacija u vlasništvu zemalja Jugoistočne Europe osnovana u cilju promicanja dijaloga i suradnje u području sigurnosti. RACVIAC predstavlja snažan instrument za jačanje stabilnosti i sigurnosti država Jugoistočne Europe. Ujedno omogućuje i prenošenje znanja i iskustava u druga područja. Posebnost RACVIAC-a je što je u vlasništvu zemalja JI Europe gdje same članice raspravljaju o sigurnosnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Fotogalerija: ______________

Oznake:,