Suradnja gospodarstva i politike

Objavljeno: 09.11.2021.
image

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj posjetio Vindiju

Autor: TC

Foto: Grad Varaždin

Gradonačelnik Varaždina dr.sc. Neven Bosilj,  zamjenik Miroslav Marković i privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Goranka Grgić posjetili su varaždinsku tvrtku Vindija gdje su ih prilikom prvog službenog posjeta primili predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač te članovi Uprave Dubravka Drk Mravlinčić, Tamara Drk Vojnović, Alan Mravlinčić i Saša Vojnović.

Tom prigodom gradonačelnik i suradnici obišli su proizvodni pogon, postrojenja i upravnu zgradu te im je prezentirano poslovanje i tržište grupe Vindija, poslovni aspekti kao i problemi na tržištu s kojima se suočavaju. Grupa Vindija broji 4335 zaposlenih od kojih je u Varaždinu preko 3000, proizvodi 1400 proizvoda te ostvaruje prosječni godišnji promet od 400 milijuna eura. Tržišni je lider u mliječnom segmentu i peradarskom mesu. Od ukupno tri Vindijina pogona, dva su u Varaždinu.

Gradonačelnik Neven Bosilj pohvalio je društveno odgovorno poslovanje Vindije koja je među najvećim sponzorima varaždinskih manifestacija, sportskih događanja, potpomaže sportske klubove kao i različite sportske aktivnosti, ali pomaže i svojim donacijama.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje, daljnjim planovima razvoja, a obuhvatila se i problematika radne snage te obrazovanje i osposobljavanje kadrova u Varaždinu. Gradonačelnik je istaknuo kako je od važnosti u pogledu obrazovanja povezati se s varaždinskim školama, kako osnovnim tako i srednjim jer Vindija kontinuirano ulaže i u vlastito osposobljavanje kadrova.

– Vindija je jedan od brendova našeg grada te jedna od najdugovječnijih tvrtki koja zapošljava velik broj Varaždinaca. Nastavlja ulaganja u proces proizvodnje te redovito aplicira na različite EU fondove, a u proizvodnji je orijentirana na očuvanje okoliša, zadovoljavanje ekoloških standarda, obnovljive izvore energije, korištenje vlastitih izvora energije, solarne panele, što se podudara i našim smjerom razvoja grada. Stoga smatram da je izrazito važno i nužno uspostaviti dobru suradnju grupe Vindija s lokalnom samoupravom. Drago mi je što smo danas održali ovaj sastanak i što je Vindija, kao jedna od najvećih domaćih i regionalnih prehrambenih industrija prepoznala da u Gradu Varaždinu ima partnera i suradnika koji zastupa interese svojih građana i dostupan je za suradnju s našim poduzetnicima i gospodarstvenicima – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.