Svečanost u povodu Dana Općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 21.04.2023.
image

Načelnica Vitković: Krećemo s izgradnjom vrtića za dvjesto djece

Autor: Izvor teksta i fotografija Varaždinska županija

TRNOVEC BARTOLOVEČKI (21. 4. 2023.) – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Trnovec Bartolovečki obilježila je svoj dan, ali i trideset godina od prve konstituirajuće sjednice koja je bila održana 17. travnja 1993. godine. Svečanosti su nazočili mnogi gosti, izaslanik Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, izaslanica Predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski, veliki broj načelnika i gradonačelnika s područja općine, gospodarstvenika te sportskih djelatnika.

Predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Jurak je istaknuo važnost formiranja Općine, budući da se tada po prvi put u povijesti stekla mogućnost preuzimanja odgovornosti za rast i razvoj zajednice, odnosno Općine Trnovec Bartolovečki sa svim naseljima od Trnovca, Bartolovca, Žabnika, Štefanca, Šemovca do Zamlake.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković je naznačila kako je želja i namjera općinske vlasti da Općina Trnovec Bartolovečki kroz slijedeće godine bude ne samo najveća općina u Varaždinskoj županiji, već i općina koja je najpoželjnije mjesto za život. – Pred nama je naš najveći kapitalni projekt  – izgradnja novog dječjeg vrtića kapaciteta za 200 djece, za kojeg smo ishodili projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu. Naša općina trenutno ima objekt namijenjeni pružanju usluga dječjeg vrtića kapaciteta 130 djece. Osim toga, naših 65 mališana polaze vrtiće u drugim općinama i gradovima, dok je na listi čekanja konstantno 60-ero djece. Vjerujem da ćemo kod restornih ministarstava i vlade naići na razumijevanje – rekla je Vitković.

U ime prisutnih načelnika i gradonačelnika obratio se načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ, a čestitke su uputili i Anđelko Stričak te Nadica Dreven Budinski.

Vlada premijera Andreja Plenkovića i resorna ministarstva provode mnoge mjere zahvaljujući kojima općine, poput Općine Trnovec Bartolovečki, uz dobro pripremljene projekte mogu doći do značajnih sredstava i njihovom realizacijom podizati standarde života u svojoj sredini – rekla je saborska zastupnica Dreven Budinski dok je župan Stričak u svojoj čestitci naglasio kako su sve općine s područja Varaždinske županije opravdale svoje postojanje.

Varaždinska županija je jedno veliko gradilište, jako puno se radi zahvaljujući odličnoj suradnji sa svima, od lokalnih jedinica samouprave, suradnje s Varaždinskom županijom, pa tako i sa državnom vlasti. Općina Trnovec Bartolovečki je u Varaždinskoj županiji brojčano najveća općina, a isto tako imate i najviše županijskih vijećnika, čak četiri, što dokazuje da jako dobro radite – poručio je župan Stričak.

U sklopu svečane sjednice zaslužnim pojedincima i društvima dodijeljena su prigodna priznanja i zahvalnice.