Svjetski dan učitelja

Objavljeno: 03.10.2022.
image

Učitelji, nastavnici, odgojitelji i nenastavno osoblje primili zahvalnice Varaždinske županije

Autor: VMS / Foto: Varaždinska županija

VARAŽDIN (30. 9. 2022.) – Za dugogodišnji nesebični rad, predanost i doprinos odgoju i obrazovanju brojnih generacija djece i učenika na svečanosti u Glazbenoj školi u Varaždinu zahvalnice je primilo 79 sada već bivših zaposlenika osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića koji su prošle školske godine otišli u mirovinu. Tradicionalnu svečanost je Varaždinska županija organizirala povodom Svjetskog dana učitelja, a zahvalnice i simbolične poklone je učiteljima i nastavnicima, stručnim suradnicima, nenastavnom osoblju, kao i odgojiteljima uručila zamjenica župana Silvija Zagorec.

Svim djelatnicima osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića zahvaljujemo na njihovom trudu, radu i entuzijazmu te posvećenosti našim učenicima i djeci, jer upravo su oni ti koji su čuvali to naše blago, prenosili im znanje i od njih oblikovali mlade i kvalitetne ljude koji će sutra biti nositelji našeg društva. Stoga im čestitam na njihovom dosadašnjem radu. S obzirom da se sada nalaze na svojevrsnoj prekretnici u životu, želim im da uspješno i na svoje osobno zadovoljstvo iskoriste umirovljeničke dane. Neka im to bude prilika da sve propuštene situacije ili događanja u kojima tijekom svog radnog vijeka nisu imali prilike sudjelovati, sada nadoknade te pronađu vremena posvetiti se sebi – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Od 79 djelatnika škola i dječjih vrtića umirovljenih u prošloj školskoj godini, njih čak 39 ima više od 40 godina radnog staža.

Zahvalu je u ime svih umirovljenika uputio Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, inače profesor tjelesne i zdravstvene kulture, koji je u mirovnu otišao nakon 42 godine radnog staža.

Čast mi je što mogu uputiti zahvalu u ime svih umirovljenih učitelja, nastavnika i odgojitelja, ali i teta spremačica, kuhara, domara, gospođa u računovodstvima, tajnica, stručnih suradnika, vozača,… Sve su to članovi tima bez kojih nijedna škola i vrtić nije mogao funkcionirati. Nitko od nas se u ovom poslu nije obogatio, no najveće bogatstvo koje u sebi nosimo jest ono što smo ostavili iza sebe, a to su naši učenici, sve ono što smo im predali i dali. To bogatstvo nam nitko nikada ne može oduzeti i vrijedi više od svih blaga ovoga svijeta – rekao je Mihalinec, koji je zahvalio Varaždinskoj županiji istaknuvši da je tijekom sindikalnog djelovanja upravo županiju iz koje dolazi uvijek isticao kao najsvjetliju točku u obrazovanju Republike Hrvatske.

Fotogalerija: _____________