Turistička zajednica područja Sjever Zagorja

Objavljeno: 03.05.2022.
image

Foto: Dražen Zrinski

O nama

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja osnovana je 19. veljače 2022. godine. No, samom činu utemeljiteljske skupštine prethodilo je potpisivanje Sporazuma između općina Cestica, Petrijanec, Vinica, Donja Voća, Maruševec i Klenovnik kojim su utvrđeni strateški ciljevi razvoja turizma na području koje se već desetljećima nalazi na turističkoj karti Varaždinske županije i Hrvatske.

Potpisnici Sporazuma o osnivanju 

Međutim, veliki potencijali turističkog razvoja i stvaranja turističkih proizvoda i usluga koji će biti prepoznatljivi i zanimljivi domaćim i inozemnim gostima do sada nisu bili dovoljno iskorišteni ni poznat na turističkom tržištu. Načelnik Općine Cestice Mirko Korotaj, inicijator osnivanja Turističke zajednice područja Sjever Zagorja, jasnog je stava da se takvo staje treba što prije promijeniti.

Koji nam je cilj?

Budući da se radi o području jedinstvenog zemljopisno-povijesnog identiteta, gospodarskog, kulturnog, jezičnog i tradicijskog podijeljenog na šest općina, posve je logično da je došlo do njihovog „ujedinjenja“ u jedinstveno turističko područje. Osnivači TZP Sjever Zagorja su jedinstveni u stavu da samo zajedno mogu uspjeti na turističkom tržištu jačajući postojeću i razvijajući novu modernu turističku infrastrukturu koja će omogućiti nove investicije, nove sadržaje te stvaranje bogatije i kvalitetnije turističke ponude.Turizam na području TZ Sjever Zagorja  ima velike potencijale i može biti značajna gospodarska aktivnost u općinama osnivačima. Osnivanjem Turističke zajednice želi se omogućiti razvoj turistički prepoznatljivih proizvoda koji proizlaze iz tradicijskih, prirodnih i kulturno-povijesnih resursa na cijelom ovom području te pozicioniranje ovog prostora kao prepoznatljive turističke destinacije lokalnog karaktera.

Gdje se nalazimo?

Područje TZ Sjever Zagorja najvećim dijelom nalazi se na sjeveru Varaždinske županiji, uz granicu sa Slovenijom. To je kraj svega stotinjak kilometara udaljen od velikih gradskih središta kao što su Zagreb, Čakovec, Celje i Maribor, a gostima iz Austrije i Mađarske do jednog od odredišta na području TZ Sjever Zagorja potrebno je tek nekoliko sati vožnje.

Skupština TZP Sjever Zagorja

Skupštinu TZP Sjever Zagorja ima predsjednika i 16 članova koji dolaze iz skupine tri skupine:

  1. Ugostiteljski objekti za smještaj (izabrani su: Miran Mihin, Jasminka Novosel, Vlatko Gregur, Izidor Gladović, Valentina Dukarić, Dejan Stanjević, Zoran Košir, Emil Jurič i Zoran Kuserbanj).
  2. Ostali ugostiteljski objekti (izabrani su: Darko Kos, Tatjana Martinčević, Miljenko Drvar i Katarina Šipek).
  3. Ostali članovi (izabrani su: Mladen Dobrotić, Boris Hrgarek i Snježana Biškup).

Turističko vijeće TZP Sjever Zagorja

Turističko vijeće ima predsjednika i osam članova. Izabrani su: Sanja Mihin, Jasminka Novosel, Branko Jakopec, Valentina Gladović-Nedić, Tatjana Martinčević, Dražen Habek, Danijel Patrčević i Emil Jurič.

Tko je predsjednik?

Nakon načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, dužnost predsjednika Skupštine TZP Sjever Zagorja u 2023. godini obnaša Sanja Kočet, načelnica Općine Donja Voća.

Kontakt:

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja

Direktorica Turističkog ureda: Mirjana Koledić

Dravska 1a, 42203 Cestica

Tel.: +385 42 550 544

E-mail: info@sjever-zagorje.hr