Varaždinski klipič

Objavljeno: 13.09.2021.
image

Varaždinski klipič stoljećima je najbolje i najpoznatije hrvatsko pecivo! To je pekarski proizvod zaštićen nacionalnom, a od rujna 2020. godine i europskom oznakom zaštite zemljopisnog podrijetla. Uz sve to, uvršten je u svjetski atlas hrane. Treba li više razloga i poticaja da se krene višestoljetnim stazama Varaždinskog klipiča tražeći odgovore na brojna pitanja vezana uz varaždinsko pekarstvo i njegovu najsjajniju zvijezdu – Varaždinski klipič.

Rezultat tih istraživanja je potvrda spoznaje da je hrana dio kulture, koja nam, uz jezik, običaje i povijesno pamćenje, daje identitet i definira nas. Varaždinski klipič osim što je vrlo ukusan je u isto vrijeme, on je i simbol jedne kulturno-povijesne regije (Varaždinske županije).

Dvojezična (hrvatsko-engleska) monografija Varaždinski klipič, bogato je opremljena knjiga koja na 140 stranica nudi dublji i detaljniji uvid u posebnosti ovog autohtonog proizvoda Varaždinske županije te predstavlja svojevrsnu posvetu zlatnim domaćicama, kuharima i pekarima bez čijeg truda, volje i marljivosti ne bi ni imali ovaj stoljećima poznato, a odnedavno i međunarodno priznato slasno pecivo.

__________________________

Nakladnik: Terra vox

Sunakladnik: Varaždinska županija

Tvrdi uvez, kolor, 140 str., format: 16,5 x 23 cm

Cijena: 20,00 EUR

__________________________

Narudžbe:

e-mail: info@terra-croatia.eu

e-mail: obrt.infoprint@gmail.com

tel: 091 63 00 166

_________________________