Varaždinski župan priredio prijem za predstavnike medija

image

Stričak zahvalio novinarima i najavio godinu velikih projekata

Autor: TC

Foto: Varaždinska županija

VARAŽDIN – Tradicionalni prijem za novinare, snimatelje i druge djelatnike medijskih kuća, koji iz dana u dan informiraju građane o novostima, projektima i događanjima iz Varaždinske županije, priredio je u atriju Županijske palače župan Anđelko Stričak sa zamjenicom Silvijom Zagorec i predsjednikom Županijske skupštine dr. sc. Josipom Križanićem.

Župan Stričak zahvalio je na korektnoj i profesionalnoj suradnji u prošloj godini.

Pred nama je godina za koju pretpostavljamo da će biti nešto teža i izazovnija, no uvjeren sam da možemo odgovoriti na sve izazove. Zahvaljujem svim medijima što ste pratili naš rad te vjerujem da ćemo s dobrom suradnjom nastaviti i u ovoj godini. Iza nas je sedam mjeseci rada, pri čemu smo mandat započeli odlukom o dodjeli novčanih nagrada učenicima osvajačima medalja na međunarodnim natjecanjima u znanju, a završili dodjelom stipendija, čije iznose smo povećali. Time smo poslali poruku koliko su nam bitni marljivost, izvrsnost, trud i rad. Uz obrazovanje, jednako nam je važan sektor zdravstva, a upravo smo u ta dva sektora izmjenama i dopunama proračuna lani preusmjerili sedam milijuna kuna. Godinu smo završili potpisivanjem Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske ovdje u Županijskoj palači, a realizacija projekata iz tog sporazuma će u razdoblju pred nama znatno podići kvalitetu života građana – istaknuo je župan.

Dodao je da je najvažnije da ostanu rezultati na dobrobit građana. – Siguran sam da ćemo na kraju mandata imati znatan broj takvih mjerljivih rezultata. U fokusu nam su nam i dalje obrazovanje, zdravstvo, gospodarstvo, komunalna infrastruktura s naglaskom na prometnice i izgradnju aglomeracija, zaštita okoliša, sigurnost. U tom smjeru ćemo sljedeće tri i pol godine voditi Županiju – rekao je župan Stričak, koji je svima poželio sretnu novu godinu uz puno uspjeha i zdravlja.

Fotogalerija: _____________________