Veliki uspjeh lepoglavskih vinara na najvećem svjetskom natjecanju

Objavljeno: 18.07.2023.
image

Vrhunska kvaliteta rezultat je marljivog rada i velikog znanja

Izvor teksta i fotografije: Grad Lepoglava

LEPOGLAVA (17. 7. 2023.) – Na 20. izdanju najprestižnijeg svjetskog vinskog natjecanja Decanter World Wine Awards, održanom ove godine u Londonu, među nagrađenim vinima tri su vina s područja Grada Lepoglave: Cuvée 2020. Vinarije ARBOVIN, koji je osvojio srebrnu medalju te Graševina 2021. i Silvanac zeleni 2022. Kaznionice iz Lepoglave, koji su osvojili brončane medalje. Tim povodom za vinare koji su Lepoglavu pozicionirali na kartu sredina u kojima se proizvode vrhunska vina, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić organizirao je prijem na kojem im je čestitao na ostvarenim rezultatima. Gradonačelnik im je zahvalio na promociji Grada Lepoglave jer je riječ o jedinici lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji iz kojih dolazi najviše nagrađenih vina. Tom prilikom gradonačelnik im je uputio poziv za suradnju na razvoju vinogradarstva i vinarstva na području Lepoglave, a u čemu nagrađeni vinari svojim znanjem i iskustvom mogu itekako pomoći.

 

Potvrdili ste da se na području našeg grada mogu proizvoditi vina vrhunske kvalitete. Učinili ste to svojim radom, trudom i znanjem. Činite bazu iz koje možemo razviti lijepu vinsku priču za što naš kraj ima potencijala koji se potvrđuje sve većom kvalitetom vina koja domaći vinari proizvode. Vi ste perjanica te proizvodnje koju uz vaše znanje i iskustvo možemo dodatno razviti – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da su zahvaljujući dobivenim nagradama koje potvrđuju kvalitetu, vina s gradskog područja postala još jedan od proizvoda kojim se Grad Lepoglava može pohvaliti.

Predstavnici Vinarije ARBOVIN Miljenko i Tonko Županić te predstavnici Kaznionice u Lepoglavi predvođeni upraviteljem Draženom Posavcem, uz zahvale na čestitkama, istaknuli su da je natjecanje Decanter natjecanje na koja se prijavljuju samo vina vrhunske kvalitete koja na domaćim natjecanjima predstavljaju najviši kvalitativni razred te da vina Kaznionice u Lepoglavi u protekle tri godine osvajaju medalje na ovom najprestižnijem natjecanju što predstavlja kontinuitet proizvodnje vrhunskih vina na području Lepoglave. Također, potvrdili su spremnost za suradnju ističući da potencijali na području Grada Lepoglave postoje te da je proizvodnja kvalitetnog vina ozbiljan posao koji sve više nadilazi hobistički pristup.

—————————-