Više novca za novorođenčad

Objavljeno: 31.12.2021.
image

Varaždin povećao naknade za novorođenčad s dvije na pet tisuća kuna

Autor: TC

Foto. Arhiva Varaždinska županija

VARAŽDIN – Od 1. siječnja 2022. godine Varaždin povećava naknade za novorođenčad. Umjesto dosadašnjih dvije, novorođenčad dobivat će pet tisuća kuna naknade. Pravo na naknadu za novorođenče  ostvaruju građani – roditelji/skrbnici s područja grada Varaždina pod uvjetom da dijete i jedan od podnositelja zahtjeva imaju prebivalište na području Grada.

– Povećanjem naknade za novorođenčad, kao i nizom drugih mjera koje provodimo, želimo olakšati mladim obiteljima, ciljano djelovati na podizanje standarda i kvalitete života naših građana, ali i privući mlade da dođu živjeti u Varaždin i ovdje osnuju obitelj. Dosad je naknada iznosila 2 tisuće kuna, stoga smatram da je povećanje na 5 tisuća kuna zaista veliki pomak i siguran sam da će se to osjetiti u obiteljskom budžetu. Vjerujem da ćemo pozitivno utjecati i na demografske trendove i veseli me što u novu godinu ulazimo s ovakvom konkretnom mjerom pomoći i dobrodošlicom za naše najmlađe Varaždinke i Varaždince – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Pravo se ostvaruje u roku od 6 mjeseci od dana rođenja djeteta, a zahtjevi se zaprimaju putem aplikacije e-novorođenče, slanjem zahtjeva na e-mail adresu socijalna.skrb@varazdin.hr ili osobno u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

 

Saznaj više: ,