WRC Croatia Rally vozi se i kroz Varaždinsku županiju

Objavljeno: 22.04.2022.
image

Stričak: Utrku će pratiti svaki deseti stanovnik zemlje

Autor: TC / Foto: Varaždinska županija

ZAGREB (22. 4. 2022.) – Ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu službeno je otvoren WRC Croatia Rally koji se u Hrvatskoj održava od 21. do 24. travnja na dvadeset atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku županiju.

Ceremonijalnim startu nazočili su uz predsjednika Vlade RH mr.sc. Andreja Plenkovića,  izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Tomislava OkrošeTomislava Družaka državnog tajnika za sport u Ministarstvu turizma i sporta, županicu Karlovačke županije Martinu Furdek-Hajdin, zamjenika župana Zagrebačke županije Ervina Kolareca te ostalih uzvanika i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Župan Stričak koji je i označio start jednoj od ekipa dizanjem hrvatske trobojnice, izrazio je zadovoljstvo što je Varaždinska županija jedan od domaćina ove utrke koju će pratiti veliki broj gledatelja diljem svijeta.

– Radi se o zaista velikoj promociji za našu županiju. Sama činjenica da ovu utrku prati čak 836 milijuna gledatelja diljem svijeta, odnosno svaki deseti stanovnik zemlje, a prenosi ju 250 TV kuća govori u prilog tome da se radi o velikom sportskom i turističkom događanju. U utrci sudjeluje 66 ekipa s pet kontinenata, odnosno 26 zemalja i svi oni će se  u nedjelju , vozeći se kroz naš biser kontinentalnog turizma Trakošćan moći uvjeriti u ljepote našeg kraja. Svim ekipama, a poglavito vozačima želim puno sreće – rekao je župan Stričak.

Vozači se inače natječu u 4 klase: WRC1, WRC2, WRC3, junior WRC, a utrka kroz Varaždinsku županiju prolazi u nedjelju, 24. travnja prema slijedećem rasporedu i satnici: SS17: Trakošćan – Vrbno 1 (7:18), SS18: Zagorska Sela – Kumrovec 1 (8:38), SS19: Trakošćan – Vrbno 2 (10:26), SS20: Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Power stage – 13:18).

Fotogalerija: ______________________

____________________________________