Zahvala braniteljima

Objavljeno: 18.12.2021.
image

Varaždinski župan zahvalio braniteljskim udrugama za dobru suradnju

Autor: TP

Foto: Varaždinska županija

Završetak kalendarske godine svakako je prilika za sumiranje svega onoga što se događalo u aktualnoj godini, a obzirom da je ove godine svečano obilježeno trideseta godišnjica Dana oslobođenja Grada Varaždina te Dan branitelja Varaždinske županije, župan Anđelko Stričak održao je sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga kako bi im se zahvalio na suradnji te im je tom prigodom poželio ugodne i mirne nadolazeće božićno-novogodišnje blagdane.

– Ove godine smo imali niz obljetnica, od svečanog obilježavanja Dana oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije, do obilježavanja operacije Orkan u Novskoj,  obljetnice pokušaja proboja za Vukovar u Jarmini pa sve do tridesete godišnjice borbe za oslobođenja Vukovara. Također, ove godine  je otkriven i spomenik u znak sjećanja na 37 poginulih i nestalih policajaca Policijske uprave Varaždin odnosno pripadnika SJP „Roda“ Varaždin i drugih ustrojstvenih jedinica. Sve smo odradili dostojanstveno i s pijetetom, a upravo nam sastanci služe kako bismo dogovarali i događanja, ali i razgovarali o problemima s kojima se susreću udruge – rekao je župan Stričak.

Koordinaciji je nazočio i dr.sc. Vladimir Huzjan, upravitelj Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu koji je istaknuo kako je u pripremi izrada knjižice koja će se izdati u povodu 30. godina oslobođenja Grada Varaždina i 30. godina međunarodnog priznanja RH.

– To će biti jedna zanimljiva knjižica s mnogo zanimljivih podataka, ali i s mnogo lijepih fotografija – rekao je Vladimir Huzjan.

Koordinaciji je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić kao i  Snježana Hunjet iz Ministarstva hrvatskih branitelja – Područni odjel Varaždin.

Predsjednik varaždinske podružnice Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi” Tomislav Kranjčec predao je županu zahvalnicu u ime svoje udruge kao znak pažnje za pomoć i podršku radu same udruge.

Fotogalerija: _______________________