Zaštita prirodne baštine sjeverne Hrvatske

image

Potpisan Sporazum o suradnji u području gospodarenja, korištenja i zaštite planine Ivančica

Autor: TC

Foto: Varaždinska županija

IVANEC – U Planinarskom domu na Ivančici potpisan je Sporazum o suradnji u području gospodarenja, korištenja i zaštite planine Ivančica – najviše planine sjevera Hrvatske između Varaždinske županije, Krapinsko-zagorske županije, Grada Ivanca i Grada Zlatara.

Sporazum su potpisali zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić te gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

Zamjenica župana Varaždinske županije istaknula je da je potpisanim sporazumom iskazan interes za međusobnu suradnju.

Protekle pandemijske godine pokazale su da postoji sve veći broj izletnika, zaljubljenika u prirodu, a mi im moramo omogućiti boravak u prirodi i pokušati stvoriti optimalne uvjete ne devastirajući prirodno bogatstvo koje nas okružuje na Ivanščici, biseru ovog područja. Ovo je susret dvaju gradova, dviju županija i neka ovo bude mjesto koje nas spaja, a ne razdvaja – poručila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec

Gradonačelnik Batinić Grada Ivanca naglasio je kako su se vrlo brzo dogovorili o partnerstvu, a Sporazum će Ivančici dati veću vidljivost.

Mi smo 2020. godine samostalno krenuli u izradu idejnog rješenja vršnog dijela Ivančice kako bi bila još zelenija nego što je. S Gradom Zlatarom dogovorili smo partnerstvo i integrirali jedan veliki projekt, a nadam se da će se uskoro uključiti i država – rekao je ivanečki gradonačelnik Batinić

Potpisivanju Sporazuma nazočili su i predstavnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko- zagorske i Varaždinske županije.

Fotogalerija: _________________

Oznake:, , , ,