Znanstveno-stručni skup: „Akademik Dragutin Feletar i geografske teme“

Objavljeno: 27.05.2024.
image

Izvor teksta i fotografija: Grad Koprivnica

KOPRIVNICA – U organizaciji Povijesnog društva Koprivnica, Družbe Braća Hrvatskoga Zmaja Zmajski stol u Križevcima i Društva za Hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju u Gradskoj vijećnici održan znanstveno-stručni skup o akademiku Dragutinu Feletaru.

Prigodnim riječima dobrodošlice nazočnima se u ime Grada Koprivnice, koji je i pomogao organizaciju skupa, obratila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, a uspjeh skupu zaželjeli su predstavnici organizatora te predavači pročelnik Zmajskog stola Križevci Zvonimir Ištvan, akademik Ferdo Bašić, akademik Franjo Tomić, prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša i povjesničar Željko Holjevac.

Znanstveno-stručni skup moderirala je predsjednica Povijesnog društva Koprivnica Lidija Vranar. U nazočnosti članova obitelji Feletar te ostalih sudionika skupa na temu „Akademik Dragutin Feletar i geografske teme“, o njegovom radu i doprinosu hrvatskoj znanosti govorili su Damir Magaš, Zoran StiperskiMonika Balija i Hrvoje Petrić. Inače, akademik Dragutin Feletar umro je u lipnju 2023. u 82. godini života. Bio je jedan od vodećih hrvatskih geografa i publicista te dobitnik nagrade Počasni građanin Grada Koprivnice 2020. godine.

Više o akademiku Dragutinu Feletaru pročitajte OVDJE.