Župan Stričak s načelnicima i gradonačelnicima o ukrajinskoj krizi

image

Varaždinska županija spreman je za prihvat izbjeglica iz Ukrajine

Autor: TC

Foto: Varaždinska županija

VARAŽDIN – U Županijskoj palači održan je sastanak načelnika i gradonačelnika te članova stožera civilne zaštite sa županom Anđelkom Stričakom te njegovom zamjenicom i načelnicom Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvijom Zagorec. Sastanak je održan kako bi se izvidjele mogućnosti prihvata izbjeglica iz Republike Ukrajine na području Varaždinske županije ako se za tim ukaže potreba.

Svi smo primili dopis Ravnateljstva civilne zaštite sa zahtjevom da zbog trenutne situacije u Ukrajini i mogućnosti dolaska izbjeglica, izvidimo mogućnost organizacije njihovog prihvata, a isto tako i uključivanja svih službi u organizaciju njihovog smještaja i pružanja logističke potpore. Siguran sam da ćemo, ako do toga dođe, biti spremni za njihov prihvat. I sami smo kao narod prošli kroz Domovinski rat i vjerujem da svi naši sugrađani suosjećaju s ukrajinskim narodom. Stoga ćemo u suradnji s vama, načelnicima i gradonačelnicima, svim našim službama i udrugama te našim sugrađanima poduzeti sve da ljude koji će morati napustiti svoj dom u Ukrajini dočekamo spremni – rekao je župan Stričak.

Gradonačelnici i načelnici, predstavnici društava Crvenog križa i vatrogasaca te ravnatelji zdravstvenih ustanova iznijeli su svoju spremnost za pružanje organizacijske i logističke podrške.

Fotogalerija: _______________________

Oznake:, , ,