DVD Nedeljanec – Prekno proslavio 70 godina djelovanja

Objavljeno: 05.07.2023.
image

Ivan Rog dobio Vatrogasnu spomenicu za sedamdeset godina aktivnog članstva

Autor: tc / Foto: Općina Vidovec

NEDELJANEC (1. 7. 2023.) – Pod pokroviteljstvom načelnika Općine Vidovec Brune Hranića 1. srpanja 2023. godine održano je svečano obilježavanje 70. obljetnice osnutka i neprekinutog rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedeljanec – Prekno. Svečani program je počeo u 17 sati u Društvenom domu Nedeljanec otvorenjem izložbe likovnih i literarnih radova djece Dječjeg vrtića Škrinjica Vidovec i učenika Osnovne škole Vidovec na temu vatrogastva. Izloženo je stotinjak inspirativnih radova, a najbolji su nagrađeni i izloženi na svečanoj sjednici.

Izaslanstvo vatrogasaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Vidovcu položilo je vijenac i zapalilo svijeće u čast i sjećanje na preminule i poginule članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedeljanec – Prekno. U 19 sati održana je svečana sjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedeljanec – Prekno kojoj je nazočio veliki broj prijateljskih vatrogasaca iz Varaždinske, Zagrebačke, Sisačko moslavačke i Brodsko-posavske županije te Republike Austrije, donatora, sponzora ali i mještana općine.

Svečanost je započela himnom Lijepa naša i vatrogasnom himnom u prekrasnoj izvedbi zbora Osnovne škole Vidovec pod vodstvom Ljiljane Lešnjak. Od uzvanika i gostiju nazočne su pozdravili općinski načelnik i pokrovitelj obilježavanja svečane obljetnice Bruno Hranić, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović i predsjednik DVD-a Nedeljanec-Prekno Stjepan Smernjak.

Podijeljene su nagrade najbolje ocijenjenih likovnih i literarnih radova djece i učenika koji su sudjelovali na natječaju „Vatru gasi brata spasi“. Donatorima su uručene zahvalnice, prijateljskim vatrogasnim društvima i svima onima koji pomažu razvoj dobrovoljnog vatrogastva. Vatrogasnu spomenicu za 70-godišnji aktivni rad primio je Ivan Rog, član prve postrojbe Društva i prvi strojar na agregatu Savica. Spomenice i priznanja dodijeljena su najaktivnijim vatrogaskinjama i vatrogascima, nakon čega je nastavljeno druženje u svečarskom ugođaju.