Pravila korištenja

Info & print, obrt za izdavaštvo i usluge, nakladnik je i vlasnik portala www.terra-croatia.eu te objavljuje Opće uvjete korištenja sadržaja i usluga portala.

 1. Korištenjem sadržaja portala www.terra-croatia.eu korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja te prihvaća koristiti sadržaje isključivo na vlastitu odgovornost i za osobnu uporabu. Korisnik se obvezuje da korištenjem portala www.terra-croatia.eu neće zlouporabiti i neovlašteno distribuirati sadržaj drugim osobama te da ga neće koristiti u nezakonite svrhe.
 2. Portal www.terra-croatia.eu ne odgovora za sadržaje koji objavljuje temeljem dopisa čitatelja ili vanjskih suradnika te ne jamči za istinitost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati uporabom ili zlouporabom sadržaja na ovom web portalu.
 3. Nakladnik i uredništvo portala www.terra-croatia.eu objavljuje da je zabranjeno i neprihvatljivo:
 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje
 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja ili putem obmane
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika
 1. Temeljem navedenog Uredništvo zadržavamo pravo ukloniti sadržaj koji smatra neprimjerenim, vulgarnim, uvredljivim ili koji krši Opće uvjete korištenja. Ako smatrate da je portal www.terra-croatia.eu povrijedio vaša autorska prava, molimo da nam se javite na e-mail adresu: info@terra-croatia.eu. Uredništvo se obvezuje u najkraćem roku (48 sati) slučaj razmotriti te se obvezuje sporni sadržaj ukloniti odmah po prihvaćanju istinitosti sadržaja navedenog u žalbi.
 2. Podaci, dokumenti, i informacije objavljeni na web stranici https://www.terra-croatia.eu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način umnožavati i koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka uredništva ili vlasnika portala. Sadržaj portala korisnik može koristiti samo za osobne potrebe uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.
 3. Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje te svaka druga vrsta uporabe sadržaja ovih stranica ili jednog njihova dijela te odabir i usklađivanje njihova sadržaja, bez izričitog prethodnog pismenog dopuštenja uredništva ili Info & print, obrt za izdavaštvo i usluge, te drugih vlasnika autorskih prava.
 4. Ako je dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na Internet stranici https://www.terra-croatia.eu, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava nakladnika koji pridržava pravo da takvo korištenje naplatiti po slobodnoj procjeni te bez bilo kakvog upozorenja sudskim putem zaštiti svoja prava i ostvari naknadu štete koja je povredom nanesena.
 5. Nakladnik i uredništvo dopuštaju drugim medijima da mogu prenijeti informacije iz pojedinih članaka objavljenih na portalu www.terra-croatia.eu isključivo kao kratku vijest od najviše 600 znakova, uz obavezno navođenje izvora. Internetski su portali u takvim slučajevima dužni objaviti link na izvorni tekst objavljen na portalu www.terra-croatia.eu. Kod prenošenja izjava s portala www.terra-croatia.eu obavezno je navesti da je izjava dana za navedeni portal.
 6. Portal www.terra-croatia.eu sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i linkove odnosno veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Portal www.terra-croatia.eu nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama. U potpunosti se odriče svake odgovornosti za točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.
 7. Uredništvo i nakladnik poštuje privatnost korisnika i posjetitelja portala. Svi podaci koje prikupljamo o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim kad o tome odluči uredništvo portala koje može slobodno prenijeti privatne informacije o registriranom korisniku trećoj strani ili je takva obaveza regulirana zakonom.
 8. Korisnik ili suradnik (autor) koji pošalje fotografije, video uratke, glazbena dijela ili pisana dijela s ciljem objavljivanja prenosi u cijelosti na Info & print, obrt za izdavaštvo i usluge, pravo distribuiranja i reproduciranja koja će nastati prihvaćanjem ovih Općih uvjeta korištenja, sukladno članku 56. i 59. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, bez naknade i bez vremenskog i prostornog ograničenja. Isto tako autor prenosi na nakladnika i sva imovinska prava koja se tiču distribuiranja i reproduciranja autorskih djela samog autora.
 9. Autor slanjem svojih autorskih djela, odnosno materijala, prenosi na Info & print pravo neograničene upotrebe i korištenja te pravo objavljivanja u neograničenom broju primjeraka i na bilo koji način dotičnih autorskih djela, odnosno materijala. Autor odustaje od bilo kakve posebne naknade za sve prethodno navedeno.
 10. Info & print (nakladnika portala) zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Opće uvjete korištenja portala. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da je korisnik upoznat s najnovijim pravilima. Sve informacije objavljujemo u dobroj namjeri, uredništvo portala www.terra-croatia.eu nije odgovorno za eventualne pogreške.