Evo tko je prvi u Hrvatskoj osigurao osnovcima besplatne jastuke za stolice

Objavljeno: 25.03.2024.
image

VIDOVEC – Općina Vidovec, kad je riječ o odgoju i obrazovanju, godinama je predvodnik ili inicijatori dobrih ideja na području Varaždinske županije. Rezultat toga je najviši predškolski i školski standard. Potvrda toga je i podatak da su učenici osnovnih škola na području općine Vidovec dobili besplatne jastuke za školske stolice.

Naime, prošle godine učenici su posjetili ured načelnika te jasno prenijeli svoje prijedloge i zahtjeve. Jedan od njih je bio je prijedloga učenice Klare Levanić iz Osnovne škole Tužno da općina osigura svim učenicima jastuke za tvrde školske stolice kako bi lakše mogli pratiti nastavu. Načelnik Bruno Hranić prihvatio je prijedlog i realizirao ga u kratkom roku.

Jastuci su stigli u Osnovnu školu Tužno i Osnovnu školu Vidovec, a načelnik Hranić izrazio je zadovoljstvo da općina može raznim aktivnostima i projektima olakšati učenicima obrazovanje te istaknuo:

– Prva smo jedinica lokane samouprave u Hrvatskoj koja je na ovakav način riješila jedan dječji problem koji se možda starijim osobama ne čini bitnim. Djeci je jako važan, ne samo za udobnije sjedenje, nego i za zdravlje. To je samo jedan manji dio koji općina izdvaja za djecu, a godišnje taj iznos iznosi oko milijun eura.

Općina Vidovec potvrdila još jednom da je zaslužila status prve u Varaždinskoj županiji koja je dobila status Općina prijatelj djece. (ks)