Galerija Zlati ajngel: Ekvilibrij Tina Samaržije

Objavljeno: 26.10.2023.
image

Autor: tc / Foto: Galerija Zlati ajngel

VARAŽDIN – U Galerija Zlati ajngel 27. listopada, u 19 sati bit će otvorena izložba slika Ekvilibrij Tina Samaržije. Riječ je o djelima mladog grafičara rođenog 1997. godine u Zagrebu.

Samaržija je maturirao na Grafičkom odjelu Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, pod mentorstvom prof. Jure Kokeze. Akademiju likovnih umjetnosti upisao je 2016. godine. Završio je preddiplomski studij na grafičkom odsjeku u klasi red .prof. dr. art. Roberta Šimraka s pohvalom iz latinske klasifikacije Summa cum laude baccalaureus grafike. Po završetku preddiplomskog studija 2020./2021. upisuje diplomski studij u klasi istoga profesora. Iste godine postaje članom Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Završava diplomski studij grafike 2022. godine pod mentorstvom izv. prof. art. Josipa Baće s pohvalom iz latinske klasifikacije Magna cum laude magistar grafike.

Samostalno izlaže od 2010. godine te je sudjelovao na preko 80 izložbi, samostalnih i skupnih u Hrvatskoj i inozemstvu. Veliki broj crteža i grafika mu se nalazi u raznim zbirkama i institucijama. Živi i djeluje u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 19. studenoga.