GMV i Galerija Zlati ajngel priređuju izložbu “Slikarstvo” Igora Modrića

Objavljeno: 04.06.2024.
image

VARAŽDIN – Gradski muzej Varaždin i Galerija Zlati ajngel organizatori su izložbe pod nazivom Slikarstvo Igora Modrića, koja se u sklopu Srijede u Muzeju otvara 5. lipnja. Modrić je slikar zanatskog kova, tradicionalnog pristupa i maksimalno solidne ideje i izvedbe. On je utjelovljenje ideje koju usađuje svojim učenicima i najbolji primjer kreativnog pedagoga sa sjajnim rezultatima. Autor „opće prakse“ pomalo je samozatajni zanatski likovni virtuoz, pjesnik, filozof i pedagog (pa čak i maratonac!) u jednoj osobi.

Otvorenje izložbe počinje u 19 sati u palači Sermage GMV-a (Izložbeni salon) i nastavlja se u Galeriji Zlati ajngel. Izložba je postavljena za razgled do 30. 6. 2024. godine.

Igor Modrić (1959., Zagreb), slikar i likovni pedagog, diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Raula Goldonija. Pohađao je Majstorsku radionicu prof. Ljube Ivančića i prof. Nikole Reisera. Od 1996. je profesor na zagrebačkoj Školi primijenjenih umjetnosti. Samostalno izlaže od 1984. godine i do danas je održao 30-ak izložbi u zemlji i inozemstvu. Osim slikarstvom, bavi se i grafikom, grafičkim dizajnom, ilustracijom i oblikovanjem interijera. Godine 2011. u izdanju ArTresora objavio je pjesničku zbirku Sinopsis sna. Živi i djeluje u Zagrebu. (ap)