Kako do nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec?

Objavljeno: 15.05.2023.
image

Nakon zagrebačkog sastanka korak bliže zatvaranju financijske konstrukcije

Autor: tc / Foto: Arhiva

ZAGREB (15. 5. 2023.) – U Ministarstvu znanosti i obrazovanja  održan je sastanak na temu izgradnje nove građevine Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji polazi 189 štićenika. Na sastanku su sudjelovali ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, državna tajnica Margareta Mađerić, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik.

Sudionici sastanka razgovarali su o načinima preraspodjele i zatvaranja financijske konstrukcije za izgradnju nove građevine Centra u Čakovcu te primjerima sličnih projekata koji su već realizirani.

Snažnu potporu projektu iskazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković i Vlada Republike Hrvatske, razumijevajući potrebu za unaprjeđenjem ustanove koja vodi sustavnu brigu za osobe s teškoćama u razvoju, jedine takve na području Međimurja. Svi nazočni složili su se da će zajedno, u najkraćem vremenskom roku, iznaći rješenje izgradnje kako bi korisnici usluga Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu mogli dobiti najbolju skrb.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak izrazila je zadovoljstvo sastankom te zahvalila ministrima Fuchsu i Piletiću na vremenu koje su izdvojili kako bi se postiglo najbolje rješenje za izgradnju novog Centra. „Korak smo bliže dogovoru o realizaciji ovog važnog projekta za djecu s teškoćama s područja Međimurske županije i njihove obitelji. Otvorenošću za dijalog oko davanja potpore ovom projektu, Vlada Republike Hrvatske još je jednom pokazala brigu za one najpotrebitije“, istaknula je zastupnica Glavak.