Lovačke regule

Objavljeno: 13.09.2021.
image

Knjiga dr. sc. Miroslava Benka Lovačke regule nastala je kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja i rada u lovstvu cijelog niza znanstvenika i istraživača Hrvatskog šumarskog instituta od samih početaka njegovog osnivanja.

Podsjećamo, nakon kratkog prekida, pred više od deset godina ponovno je nastavljena tradicija organiziranja institutskog lova sa svrhom promicanja i razvoja kako samog lova tako i njegovih ostalih vrijednosti kao što su lovačka etika, filozofija lova, uzgoj, briga i zaštita divljači i faune općenito.

Prije dvije godine osnovan je i lovački klub „Venatores Instituti“ sa sjedištem u Varaždinu. Njegova je misija očuvanje tradicijskih lovnih i lovačkih običaja, pravila i uzanci na svim poljima i razinama lovačkog okruženja.

A vizija je strogo poštivanje i njegovanje iskonskih i tradicionalnih vrijednosti lova i lovstva općenito, te biti stalno i kontinuirano prisutan u javnosti uz trajni razvoj filozofije lova u današnjem okruženju i doživljaju visoko tehnološki civiliziranog okoliša.


Nakladnik: Terra vox

Sunakladnik: Lovački savez Varaždinske županije

Godina izdanja: 2019.

Tvrdi uvez, kolor, str. 132., format: A5

Cijena: 9,90 EUR


Narudžbe:

e-mail: info@terra-croatia.eu

e-mail: obrt.infoprint@gmail.com

tel.: 091 63 00 166