Novi asfalt na cesti od Ribnjaka do Nove Vesi

Objavljeno: 17.02.2023.
image

ŽUC: Dobrom suradnjom s općinom brzo rješavamo prometne probleme

Autor: K. Sk. / Foto: Arhiva općine Vidovec

VIDOVEC (16. 2. 2023.) – Za projekt izgradnje kanalizacijskog sustava na području općine Vidovec može se reći da je jedan od najvećih u njegovoj višestoljetnoj povijesti. Riječ je o projektu koji po opsegu radova, financijskoj vrijednosti i ukupnom značenju za razvoj općine i podizanja kvalitete života doista nosi oznaku projekta kapitalne vrijednosti. Nakon njegove realizacije, na vidovečkom području više ništa neće biti isto. Međutim, radovi na tome projektu donijeli su mnoge probleme mještanima, poglavito u prometnom smislu. Prometnim mukama svatko je nastojao doskočiti na svoj način, a veliki broj vozača, ne samo iz Vidovca, tijekom radova koristi lokalnu cestu što od Šijanca kroz polje ide prema Novoj Vesi.


Budući da je riječ o poljskom, ali asfaltiranom putu, posve je razumljivo da ta cesta nije mogla „podnijeti“ tako veliko povećanje prometa zbog čega je došlo do stvaranja brojnih udarih rupa. To je bio razlog zašto se u zadnje vrijeme teško prometovalo tom cestom. Zahvaljujući višegodišnjoj dobroj suradnji općine Vidovec i načelnika Brune Hranića sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije, problem je riješen zbog čega su vozači više nego zadovoljni.

Naime, prije nekoliko dana završeno je postavljenje novog asfaltnog sloja na dionici od ribnjaka do spoja ceste koja ide od Nove Vesi prema Varaždinu. Asfaltiranjem te dionice od posebne je važnosti tim više što će dolaskom proljeća poduzeće Tegra, izvođač radova na sustavu kanalizacije, nastaviti s radovima i uređenjem kolnika na državnoj cesti zbog čega se mogu očekivati veći zastoji u prometovanju tom cestom.

Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC Varaždinske županije, suradnju s općinom Vidovec ocjenjuje jako dobrom.


Godinama s općinom Vidovec radimo na mnogim projektima. Nastojimo razumjeti potrebe mještana i u što kraćem roku riješiti njihove prometne probleme. Pohvalno je da inicijative za uređenje cesta na području općine Vidovec dolaze od načelnika Hranića, a vrlo važne su, i uvijek dobrodošle, inicijative koje daju općinski vijećnici. Svjesni smo važnosti koju ima dionica ceste koju smo uredili i drago nam je da naše napore prepoznaju vozači i mještani. Veseli nas da smo mogli pomoći kako bi mještanima općine Vidovec, ali i svima koji će koristi navedenu cestu vožnju učinili sigurnijom – zaključio je ravnatelj Osonjački.