Pola stoljeća svjedoče ljubav, poštovanje i razumijevanje

Objavljeno: 28.11.2022.
image

Zlatni i dijamantni pir proslavila 23 bračna para iz Varaždinske županije

Autor: TP / Foto: Varaždinska županija

VARAŽDIN (27. 11. 2022.) – Koliko ljubav može biti snažna i postojanja svjedoče 23 bračna para koji ove godine slave 50 i 60 godina braka. Prigodno druženje za zlatne i dijamantne „mladence“ i ove godine organizirao je Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije.

– Drago mi je što smo se i ove godine mogli okupiti i pravom starinskom svadbom proslaviti 50 i 60 godina braka. Zlatni pir proslavila su 22 bračna para, a  dijamantni  pir jedan bračni par. 
 Ova proslava je svima zanimljiva jer ih na neki način vraća u vremena kada su izrekli „da“, kada su se jedni drugima zavjetovali na ljubav u dobru  i zlu, u zdravlju i bolesti. Imali smo tako predaju buketa, pravu svatovsku juhu, ali i  prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših slavljenika – rekla je  predsjednica Udruge Jadranka Bahlen.

Posebno emotivna bila je obnova bračnih zavjeta, a blagoslov im je udijelio župnik Župe Uskrsnuća Isusova iz Kućan Marofa vlč. Zoran Gložinić. Slavljenicima zlatnog i dijamantnog pira čestitala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.


– Gledajući ovdje vas, jedino što mogu reći da ste vi uzor svima nama. Vi ste svjedoci  ljubavi, koja ponekad i nije bila lagana, ali je bila ustrajna, puna kompromisa, poštivanja i razumijevanja. Pokazali ste i dokazali da takva ljubav može pobijediti sve. I kada pogledate iza sebe, možete biti ponosni, ne zato jer ste „izdržali“ toliko  godina u braku, već iz razloga što činite obitelj koja je temelj našeg društva. Samo vi znate koliko je bilo lijepih, ali i manje lijepih trenutaka, suza, strahova, briga, ali i  ljubavi, smijeha i veselja. Puno mlađe generacije od vas samo mogu učiti kako  sačuvati istinske vrijednosti. Čestitam vam na ovim lijepim obljetnicama i želim vam puno zdravlja, sreće, ljubavi i zajedništva u godinama koje su pred vama –  poručila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Fotogalerija: _________________________________________________________